αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπίσημο: Ξεκινά το «διαστημικό» ίντερνετ του Elon Musk στην Ελλάδα

Επίσημο: Ξεκινά το «διαστημικό» ίντερνετ του Elon Musk στην Ελλάδα

Η μεγάλη στιγμή φαίνεται ότι έφτασε, και το δορυφορικό ίντερνετ της Starlink θα κάνει επίσημη «πρεμιέρα» στη χώρα μας. Αυτό δήλωσε και ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στο Κανάλι Ένα 90.4.

Αναφερόμενος στο γενικότερο κομμάτι των εταιριών που έρχονται για επενδύσεις στη χώρα μας, ο υπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε. Η Ελλάδα της προόδου, της ανάπτυξης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, των μεγάλων άμεσων ξένων επενδύσεων. Αυτά είναι που θέλουμε να κάνουμε και νομίζω ότι έχουμε μπει πια σε έναν πολύ καλό δρόμο. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Οι μεγάλες εταιρείες έρχονται η μία μετά την άλλη. Έχουν έρθει η Amazon, η Microsoft, η Digital Realty, η Pfizer, η Cisco και πολλές άλλες. Δεν είναι μόνο μια περίπτωση πια, είναι πολλές οι περιπτώσεις. Σήμερα ξεκινάει επίσημα την έναρξη της λειτουργίας της αυτή η περίφημη εταιρεία του Elon Musk, η “Starlink”, με τις δορυφορικές συνδέσεις. Άλλη μια μεγάλη εταιρεία η οποία επί των ημερών μας έρχεται στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επόμενα 24ώρα αναμένεται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που έχει λάβει ήδη τις απαραίτητες υπογραφές.

Η ΚΥΑ θεωρείται απαραίτητη για να μπορεί να γίνεται νόμιμα η εγκατάσταση των “δορυφορικών πιάτων” που αξιοποιούν οι συνδέσεις με τους δορυφόρους χαμηλής τροχιάς (Low Earth Orbit-LEO) της Starlink. Τα πιάτα αυτά μοιάζουν με αυτά της δορυφορικής τηλεόρασης, έχουν όμως μια σημαντική διαφορά: Εκτός από δέκτες σήματος είναι και πομποί.

Όπως έχουμε ξανά γράψει, οι αιτήσεις για προπαραγγελίες είναι ανοιχτές και για χρήστες από την Ελλάδα. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ. Το ίντερνετ της Starlink αναμένεται να καλύπτει κάθε γωνιά της χώρας.

Τα χρήματα που πρέπει να δώσει κάποιος δεν είναι λίγα βέβαια. Η υπηρεσία στοιχίζει 99 ευρώ τον μήνα και το κόστος του εξοπλισμού είναι στα 499 δολάρια (+ 61 ευρώ μεταφορικά) όπως αναφέρεται στη σελίδα. Αν δεν προχωρήσει η παραγγελία το ποσό επιστρέφεται.

Σε κάθε περίπτωση, ο ερχομός του super fast ίντερνετ της Starlink στην Ελλάδα, αναμένεται να φέρει ανακατατάξεις στην αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + sixteen =