αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕπίσημο: Η Microsoft κάνει μπάσιμο και θέλει να εξαγοράσει το TikTok

Επίσημο: Η Microsoft κάνει μπάσιμο και θέλει να εξαγοράσει το TikTok

Οι πληροφορίες του Reuters βγήκαν αληθινές, καθώς η Microsoft εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για το ενδεχόμενο εξαγοράς σημαντικού μεριδίου του TikTok, το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης Trump με κίνδυνο να απαγορευτεί πλήρως η χρήση του στις ΗΠΑ.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο πάγωσαν οι συζητήσεις μεταξύ Microsoft και ByteDance ούτως ώστε να ζυγιστούν οι δηλώσεις του Trump, αλλά αποδεικνύεται πως η Microsoft εξακολουθεί να θέλει μερίδιο στο TikTok και μάλιστα αποδέχεται να αναλάβει τον ρόλο του “ρυθμιστή” για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών σε διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. Επίσης, αναφέρει πως υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι επενδυτές από τις ΗΠΑ που επιθυμούν να συμμετέχουν στη συμφωνία με μικρότερα μερίδια.

Η Microsoft εκτιμά πλήρως τις ανησυχίες του Προέδρου Trump. Ανάμεσα σε άλλα μέτρα που θα ληφθούν, η Microsoft θα διασφαλίσει ότι όλα τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών χρηστών του TikTok θα μεταφερθούν και θα παρεμείνουν σε servers στις ΗΠΑ, ενώ θα διαγραφούν από τους servers στο εξωτερικό μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς τους.

Είναι αρκετά πιθανό ότι η συμφωνία μεταξύ Microsoft και ByteDance θα ολοκληρωθεί μέχρι στις 15 Σεπτεμβρίου 2020. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το ποσό που θα επενδυθεί από πλευράς Microsoft.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 4 =