αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίσημο: Η Βρετανία δεν συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις «πράσινες χώρες». Πλήγμα για τον τουρισμό

Επίσημο: Η Βρετανία δεν συμπεριέλαβε την Ελλάδα στις «πράσινες χώρες». Πλήγμα για τον τουρισμό

Εκτός της «πράσινης λίστας» της Αγγλίας έμεινε η Ελλάδα, εξέλιξη άκρως αρνητική για τον τουριστικό κλάδο της χώρας, ο οποίος είχε «επενδύσει» αρκετά στους ταξιδιώτες από το νησί.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, οι Άγγλοι τουρίστες θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα από τις 17 Μαΐου σε Πορτογαλία, Γιβραλτάρ, Ισραήλ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νησιά Φερόε και Φόλκλαντ.

Στην ίδια λίστα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, το νησιωτικό σύμπλεγμα South Georgia and the South Sandwich, καθώς και τα νησιά Αγία Ελένη, Tristan de Cunha και Ascension Island.

Έτσι, όσοι ταξιδεύουν στα παραπάνω κράτη και εδάφη, όταν επαναπατρίζονται δεν θα χρειάζεται να τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα. Η εν λόγω λίστα, πάντως, θα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες.

Όσον αφορά την Ελλάδα, όσοι θελήσουν να επισκεπτούν τη χώρα μας, καλούνται να τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών κατά την επιστροφή τους -εξέλιξη άκρως αποθαρρυντική για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο