αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίσημο: Από 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσει ο νέος βασικός μισθός

Επίσημο: Από 1η Φεβρουαρίου θα ισχύσει ο νέος βασικός μισθός

Σε μια σειρά από οικονομικά θέματα αναφέρθηκε σήμερα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6. Φυσικά η συζήτηση πήγε και στον νέο βασικό μισθό, με την υπουργό να μην αποκαλύπτει το ακριβές ποσό στο οποίο αυτός θα διαμορφωθεί, έδωσε ωστόσο το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα δούμε τις αλλαγές.

«Εχει ολοκληρωθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων και είμαστε έτοιμοι. Η αύξηση θα ισχύσει από 1ης Φεβρουαρίου. Το πόρισμα δίνει ένα εύρος αύξησης από 5 έως 10% και καταρρίπτει το βασικό επιχείρημα ότι η αύξηση του μισθού θα ανακόψει τη δυναμική της απασχόλησης. Η τόνωση των εισοδημάτων συμβάλει στη δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου και τονώνει την εσωτερική ζήτηση άρα λειτουργεί υπέρ της ανάπτυξης», τόνισε η ίδια. Σημειώνοντας παράλληλα ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Κυβέρνηση και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, έλεγαν ότι ο νέος βασικός μισθός ίσως να πάει και πάνω από τα 630 ευρώ. Μένει βέβαια να δούμε τι θα γίνει στην πράξη. Ενώ είναι δεδομένο ότι θα καταργηθεί ο υποκατώτατος για τους νέους κάτω των 25 ετών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + fifteen =