αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπίσημα στοιχεία: 2 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν πλατφόρμες τύπου Airbnb για να βρουν κατάλυμα

Επίσημα στοιχεία: 2 στους 10 Έλληνες χρησιμοποιούν πλατφόρμες τύπου Airbnb για να βρουν κατάλυμα

Πιο… digital τρόπους για να καλύψουν τις ανάγκες τους, έχουν βρει οι Έλληνες. Ενώ μέσα στο κάδρο είναι φυσικά και οι πλατφόρμες τύπου Airbnb, για όσου πάνε ταξίδια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η χρήση υπηρεσιών τύπου Airbnb σημείωσε ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση κατά την περίοδο Απρίλιος 2018 – Μάρτιος 2019, οπότε πραγματοποιήθηκε η σχετική έρευνα. Συγκεκριμένα, 2 στους 10 Ελληνες χρησιμοποίησαν πλατφόρμες όπως Airbnb, iha Holidays, Homeaway κ.ά., προκειμένου να εξασφαλίσουν κατάλυμα (δωμάτιο, διαμέρισμα, κατοικία, εξοχικό σπίτι διακοπών κ.λπ.) από άλλον ιδιώτη.

Σημειώθηκε έτσι αύξηση 75%, σε σχέση με τα στοιχεία του έτους 2018 (Απρίλιος 2017 – Μάρτιος 2018), όπου το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 9,6%.

Σε όλα αυτά έχει παίξει ρόλο και η γενικότερη είσοδος του ίντερνετ, στην ζωή των Ελληνων. Το 87,8% των χρηστών Ιντερνετ αναφέρει ότι η χρήση του Διαδικτύου γίνεται καθημερινά και πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, 8 στους 10 χρήστες Διαδικτύου (ποσοστό 83,4%) συνδέθηκαν στο Διαδίκτυο εν κινήσει, εκτός κατοικίας και χώρου εργασίας, από φορητή συσκευή (κυρίως κινητό τηλέφωνο σε ποσοστό 94,6%).

Μάλιστα, η χρήση Ιντερνετ μέσω φορητής συσκευής είναι αυξημένη κατά 9%, σε σχέση με τα στοιχεία του α΄ τριμήνου του 2018 (ποσοστό 76,5%), υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά την υστέρηση της χώρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + two =