αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπίσημα στοιχεία: Αυτός είναι ο τεράστιος αριθμός διαφημιζόμενων που διαθέτει το Facebook

Επίσημα στοιχεία: Αυτός είναι ο τεράστιος αριθμός διαφημιζόμενων που διαθέτει το Facebook

Είναι επίσημο. Πάνω από 5 εκατομμύρια επιχειρήσεις διαφημίζονται στο κοινωνικό δίκτυο της Facebook κάθε μήνα, και η εταιρεία αναβαθμίζει τη γκάμα των διαφημιστικών υπηρεσιών της με στόχο την προσέλκυση περισσότερων μικρών εταιρειών στην κινητή της πλατφόρμα.

Η Σέριλ Σάντμπεργκ, εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας, είπε σε συνέντευξή της στο Reuters ότι ο αριθμός των αγοραστών διαφημίσεων είναι ένας κρίσιμος δείκτης που δείχνει ότι η Facebook έχει το περιθώριο να αναπτυχθεί παρά την τεράστια κλίμακά της.

Η εταιρεία είπε τον Σεπτέμβριο ότι είχε 4 εκατομμύρια διαφημιζομένους ενώ τον Μάρτιο του 2016 ο αριθμός αυτός ήταν 3 εκατομμύρια. Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το οποίο είναι ελεύθερο για τους χρήστες του, διαθέτει 1,9 δισεκατομμύρια χρήστες.

Η Facebook διασταυρώνει τα ξίφη της με τη Google της Alphabet Inc. για την κυριαρχία στον χώρο της ψηφιακής διαφήμισης. Οι δύο γίγαντες της Silicon Valley αναμένεται να προσελκύσουν το 46% της δαπάνης για διαδικτυακές διαφημίσεις το 2018, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer.

Ένα μεγάλο μέρος της δαπάνης προέρχεται από διαφημιζομένους μεγάλων εμπορικών σημάτων. Για να προσελκύσει μικρές επιχειρήσεις, η Facebook προωθεί μια σειρά εργαλείων όπως η στόχευση κοινού, ένα στούντιο σχεδιασμού διαφημίσεων για κινητές συσκευές, και διαδικτυακά μαθήματα που διατίθενται σε 10 γλώσσες, όπως σημειώνει το Fortune Greece.

Οι πιο πρόσφατες αλλαγές περιλαμβάνουν μια επιλογή «ενός κλικ» στον διαχειριστή διαφημίσεων της Facebook για την επαναφορά δημοφιλών διαφημίσεων, και ένα εργαλείο desktop για τη διαχείριση μηνυμάτων πελατών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

«Οι μικρές επιχειρήσεις παρέχουν σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά είναι επίσης και μια ατμομηχανή δημιουργίας θέσεων εργασίας σε έναν κόσμο όπου η αύξηση της απασχόλησης είναι ολοένα και πιο αβέβαιη και το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους» είπε η Σάντμπεργκ.

Μεταξύ των 5 εκατομμυρίων διαφημιζομένων, οι μεγαλύτεροι κλάδοι είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ψυχαγωγία και τα μέσα ενημέρωσης και η λιανική πώληση, σύμφωνα με την εταιρεία. Το 75% των διαφημιζομένων βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές είναι η Ινδία, η Ταϋλάνδη, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Αργεντινή.

Σχεδόν το 50% των διαφημιζομένων δημιουργούν διαφημίσεις για κινητές συσκευές, γεγονός που αντανακλά τη διογκούμενη σημασία της χρήσης μέσω smartphone για το μέλλον της Facebook.

Πάνω από 90% των χρηστών του Facebook έχουν πρόσβαση στο δίκτυο μέσω κινητών συσκευών, και η mobile διαδικτυακή διαφήμιση παράγει το 84% των διαφημιστικών εσόδων, είπε η εταιρεία τον Φεβρουάριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =