αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές σε 7 καταστήματα των Lidl

Επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές σε 7 καταστήματα των Lidl

Επίθεση σε καταστήματα των Lidl στις περιοχές Κάτω Πατήσια, Ζωγράφου, Αγ. Δημήτριος, Αμπελόκηποι, Γούβα, Ν. Ηράκλειο και Πευκάκια, έκανε ο Ρουβίκωνας.

Ο Ρουβίκωνας με τις επιθέσεις δηλώνει αλληλεγγύη σε απολυμένη εργαζόμενη της αλυσίδας στον Πύργο και παράλληλα αιτείται ικανοποιηση των αιτημάτων ων εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ.

«Η ελληνική επικράτεια είναι μια μεγάλη εργασιακή γαλέρα», αναφέρει η αναρχική ομάδα σε ανακοίνωση της.

Και συμπληρώνει: «Από τις μικρές επιχειρήσεις μέχρι τις τεράστιες πολυεθνικές, από τα αφεντικά του τύπου “εδώ είμαστε μια οικογένεια” που σημαίνει τα δικαιώματά σου ξέχνα τα, από το εργασιακό bullying, από το ζεις για να δουλεύεις κι όχι δουλεύεις για να ζεις, μέχρι την μαύρη αδήλωτη εργασία που ποτέ δεν εξαλείφθηκε, τα εξευτελιστικά μεροκάματα που αν δεν σου κάνουν πρόβλημά σου – θα βρεθεί κάποιος άλλος φουκαράς – τα εργατικά ατυχήματα/εγκλήματα που μένουν ατιμώρητα, την τρομοκρατία της ανεργίας επειδή απλά είσαι γυναίκα, είσαι μάνα, είσαι μεσήλικας, δεν έχεις αρκετά προσόντα, δεν είσαι αρκετά όμορφη, δεν μιλάς αρκετά καλά αγγλικά, δεν είσαι αρκετά καλά ντυμένος, δεν είσαι αρκετά πειθήνια, δεν είσαι αρκετά δουλικός».

Σε ότι αφορά τα Lidl σημειώνει: «Σύμφωνα με τις καταγγελίες του σωματείου των ίδιων των εργαζόμενων: Εντατικοποίηση της εργασίας στα όρια της εξάντλησης, αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, συνεχείς επιπλήξεις και καθημερινές απειλές απόλυσης. Τρομοκρατία για να δουλεύουν συνεχώς σε όλα τα πόστα με σκοπό να τους οδηγήσουν στην παραίτηση, στοχεύοντας κυρίως τους μεγαλύτερους σε ηλικία και εμπειρότερους, έτσι ώστε να τους αντικαταστήσουν με νεαρότερους χαμηλότερης μισθολογικής κλίμακας. Δηλωμένοι τετράωρο ενώ δουλεύουν κανονικά, απειλές ότι θα κατηγορηθούν ως κλέφτες αν δεν υποκύψουν στους εκβιασμούς των ανωτέρων, απόλυση καρκινοπαθούς με ελεεινή δικαιολογία!».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 8 =