αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπέστρεψες στο γραφείο μετά τις διακοπές; Εδώ είναι οι 5 κινήσεις… για να επιβιώσεις

Επέστρεψες στο γραφείο μετά τις διακοπές; Εδώ είναι οι 5 κινήσεις… για να επιβιώσεις

Όλες οι ενέργειες που πρέπει να κάνεις, ώστε να επανέλθεις στην καθημερινότητα χωρίς πολλές παρενέργειες, αμέσως μετά τις διακοπές. Και συγκεκριμένα στην… πραγματικότητα του γραφείου.

Επιστροφή νωρίς

Καλό θα ήταν να γυρίσεις στη «βάση» σου μια δυο μέρες προτού τελειώσει η άδεια. Σε αυτό το διάστημα θα μπορέσεις να εγκλιματιστείς και να ανασυγκροτηθείς πριν από την πρώτη μέρα στο γραφείο.

Βάλε τάξη

Για να μην πέσεις κατευθείαν στα «βαθιά», μπορείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο στο συγύρισμα του γραφείου. Έτσι, θα ηρεμήσεις και θα μπεις σταδιακά και ομαλά σε ρυθμούς εργασίας. Τακτοποίησε τα συρτάρια και συμμάζεψε τα «αδέσποτα» αρχεία από την επιφάνεια εργασίας του desktop.

Πλάνο

Είναι χρήσιμο για το διάστημα των δύο πρώτων μηνών (Σεπτέμβρης και Οκτώβρης) να φτιάξεις ένα ενδεικτικό πλάνο, ώστε να έχεις έναν μπούσουλα που σε καθοδηγεί. Σκέψου ποια projects πρέπει να τρέξουν, ποια να ολοκληρωθούν και ποια να μην ξεκινήσουν καν.

Αφιέρωσε χρόνο εκεί που χρειάζεται

Δεν έχει κανένα νόημα να απαντήσεις σε e-mails δύο εβδομάδων. Πιθανότατα οι ερωτήσεις να έχουν ήδη απαντηθεί. Ωστόσο, ενημέρωσε για την επιστροφή σου όσους σε αναζήτησαν.

Μην κουβεντιάζεις για τις διακοπές

Ναι, προφανώς και θα πεις πώς πέρασες ή θα ρωτήσεις τους συναδέλφους σου στο γραφείο, αλλά ειδικά τις πρώτες δύο μέρες θα σου απευθύνουν τη συγκεκριμένη ερώτηση κάθε δέκα λεπτά. Προσπάθησε να (ή προσποιήσου ότι) είσαι απασχολημένος με κάτι πολύ σοβαρό προκειμένου να τις αποφύγεις.

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + seven =