αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπένδυσε πρώτος σε Twitter, Uber, Instagram. Τώρα ο Chris Sacca δίνει το Νο1 money tip του στους νέους

Επένδυσε πρώτος σε Twitter, Uber, Instagram. Τώρα ο Chris Sacca δίνει το Νο1 money tip του στους νέους

Ο Chris Sacca θεωρείται ένας από τους σημαντικούς επενδυτές σε startups. Είναι άλλωστε αυτός που επένδυσε από τους πρώτους, σε γνωστές σήμερα πλατφόρμες όπως το Twitter, η Uber, το Instagram και το Kickstarter. Τα μεγάλα «πονταρίσματα» έκαναν το Sacca εκατομμυριούχο.

Το ακόμα πιο αξιοπερίεργο, είναι η συμβουλή που δίνει στους νέους αναφορικά με τα χρήματα. Μένει μακριά από δυσνόητες αναλύσεις και εξειδικευμένες προτάσεις. Λέει κάτι πολύ απλό: «Το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν οι νέοι τώρα είναι να σταματήσουν να σπαταλούν τα χρήματα τους».

Και εξηγεί: «Το να είσαι οικονομικός τώρα, σημαίνει πολύ μεγάλη ελευθερία και περισσότερες επιλογές αργότερα».

Ο γνωστός επενδυτής αντιμετώπισε και ο ίδιος δυσκολίες, μέχρι να φτάσει στην επιτυχία. Αποφοίτησε από το Georgetown Law, λίγο πριν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Τα δυσάρεστα γεγονότα εκείνης της χρονιάς κράτησαν πίσω τις τεχνολογικές πρωτοβουλίες στις ΗΠΑ και ο Sacca παρέμεινε ανενεργός.

Τελικά, όπως σημειώνει το CNBC, πήρε μια θέση εργασίας στη Google όπου έμεινε για 4 χρόνια και στη συνέχεια αποχώρησε για να ξεκινήσει τη δική του επενδυτική εταιρία, Lowercase Capital. Η πορεία του από εκεί και πέρα ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Μάλιστα, ο ίδιος κατατάσσεται στην 3η θέση της λίστας «Midas Touch» του Forbes, η οποία περιλαμβάνει τους καλύτερους tech investors.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + four =