αρχικηVIRALΕξι τροφές που σου προκαλούν υπνηλία

Εξι τροφές που σου προκαλούν υπνηλία

Κάθεσαι μπροστά από τον υπολογιστή σου στη δουλειά και τα μάτια σου κλείνουν; Διαβάζεις το email που σου έστειλε το αφεντικό και δεν καταλαβαίνεις λέξη από όσα έχει γράψει; Ίσως η διατροφή σου σε ωθεί… στον ύπνο. Εδώ είναι 6 τροφές που σου προκαλούν υπνηλία.

  • Κεράσια

Πρόσφατη έρευνα στο “European Journal of Nutrition” έφερε στο φώς ότι δυο ποτήρια χυμό κερασιού την ημέρα (πρωί-βράδυ) βοήθησε τους συμμετέχοντες να κοιμούνται επιπλέον 25 λεπτά μέσα στο 24ωρο. Αυτό συμβαίνει, γιατί η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε σεροτονίνη και μελατονίνη, επηρεάζοντας τον κύκλο του ύπνου σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα φρέσκα κεράσια που συνθέτουν μια «έκρηξη» μελατονίνης στο σώμα.

  • Βρώμη

Ναι, το κλασικό αυτό πρωινό γεύμα μπορεί να προκαλέσει την παραγωγή μελατονίνης,επειδή είναι μια τροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και βιταμίνη Β6. Φροντίστε να συνδυάσετε τη βρώμη με καλά λιπαρά και πρωτεΐνες για να εξισορροπηθούν οι συνέπειες της.

  • Μπανάνα

Είναι πλούσια σε κάλιο, αλλά χαρακτηρίζεται για τα υψηλά επίπεδα μαγνησίου, μια ουσία που χαλαρώνει τους μύες και το νευρικό σύστημα. Μην την προτιμήσετε το πρωί.

  • Ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα και τα κάσιους είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο (όπως οι σπόροι κολοκύθας). Το μαγνήσιο όμως βοηθάει στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου. Οσο περισσότερο καταναλώνεις λοιπόν, τόσο περισσότερο θα νυστάζεις.

  • Γαλακτοκομικά

Μπορεί όταν ήσουν παιδί, η μητέρα σου να σου έβαζε πάντοτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα δίπλα από το κρεβάτι σου, για να κοιμηθείς σαν πουλάκι, αλλά αυτός ο ποιοτικός ύπνος σίγουρα δεν είναι στόχος σου το πρωί.

  • Burger

Τι πιο λαχταριστό από ένα γιγαντιαίο μπέργερ με μπόλικο τυρί και σος; Ομως παρότι μπορεί να σου τρέχουν τα σάλια όταν στο σερβίρουν, το γεύμα αυτό σου στερεί την εγρήγορση. Το σώμα θα πρέπει να δουλέψει πολύ πιο έντονα και σκληρά για να προσπαθήσει να χωνέψει το κόκκινο κρέας, ενώ η ποσότητα αλατιού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ενός μπέργκερ επιβραδύνει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία αυτή. Το τίμημα; Αδυναμία και υπνηλία σε χρόνο ρεκόρ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =