αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Εξαφανίστηκαν» χιλιάδες followers στο Instagram μέσα σε μια νύχτα. Και οι Influencers… αγχώθηκαν

«Εξαφανίστηκαν» χιλιάδες followers στο Instagram μέσα σε μια νύχτα. Και οι Influencers… αγχώθηκαν

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια απρόσμενη κατάσταση στο Instagram: Πολλοί χρήστες είδαν τους followers τους να μειώνονται, χωρίς προφανή λόγο, μέσα σε μια νύχτα. Όπως είναι λογικό, αυτή η κατάσταση άγχωσε ακόμα περισσότερο τους διάσημους και τους Influencers που δραστηριοποιούνται στο Instagram (και βγάζουν χρήματα).

Ας δούμε ένα ελληνικό παράδειγμα. Ο γνωστός σεφ, Άκης Πετρετζίκης, γιόρταζε πριν λίγες ημέρες ένα σημαντικό ορόσημο:  Ξεπέρασε τους 1 εκατ. followers. Ένας αριθμός αρκετά μεγάλος για τα ελληνικά δεδομένα. Μπαίνοντας σήμερα στο προφίλ του Άκη Πετρετζίκη, διαπιστώνεις ότι έχει 997 χιλ. ακολούθους. Δηλαδή μείον 3.000! Παρόμοια είναι η εικόνα και σε άλλα διάσημα προφίλ.

Τι έχει συμβεί: Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το Instagram προχωρά σε ένα… ξεσκαρτάρισμα τις τελευταίες ημέρες. Από την μια προσπαθεί να εντοπίσει κάποιους fake followers και να τους διαγράψει- μια τακτική που ακολουθούν αρκετοί Instagram Stars. Ενώ από την άλλη, θέλει να διαγράψει κάποιους ανενεργούς λογαριασμούς. Τις προηγούμενες ώρες εστάλη μήνυμα σε πολλούς λογαριασμούς για να επιβεβαιώσουν την εγκυρότητά τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, όλοι οι υπόλοιποι που δεν το έκαναν να διαγραφούν!

Δυστυχώς, οι followers δεν θα επιστρέψουν, μιας και πολλά από αυτά τα προφίλ πλέον δεν υπάρχουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − two =