αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Εξαρτάσαι από τις απόψεις των άλλων»: 4+1 τοξικές συνήθειες που σε σαμποτάρουν

«Εξαρτάσαι από τις απόψεις των άλλων»: 4+1 τοξικές συνήθειες που σε σαμποτάρουν

Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν καταφέρει να δομήσουν μια δική τους καθημερινότητα, εντάσσοντας μέσα σε αυτή συνήθειες που τους δίνουν ώθηση προς τα εμπρός. Ναι, οι «μικρές συνήθειες» μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις το δικό σου ξεσκαρτάρισμα. Στην παρακάτω λίστα θα δεις 5 τοξικές συνήθειες που σε σαμποτάρουν και σου φράζουν τον δρόμο προς την επιτυχία.

Μήπως έχεις κάποιες από αυτές;

1. Δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να κάνει λάθη

Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμη και μερικές εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή δημιουργήθηκαν κατά λάθος . Ένας βηματοδότης, ο φούρνος μικροκυμάτων, ακόμη και η πενικιλίνη είναι μεταξύ αυτών. Η τελειομανία, είναι ωραία να υποδηλώνεται στο βιογραφικό σας σημείωμα, όμως δεν μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους στην πραγματική σας ζωή.

Πολλοί αναλώνουν χρόνο, ενέργεια και χρήμα, για να πετύχουν ένα ιδανικό που στην ουσία δεν υπάρχει. Όσο δυνατή είναι αυτή η προσπάθεια, τόσο πιο απότομη γίνεται η προσγείωση στην πραγματικότητα. Ακόμα και το παραμικρό λάθος, μπορεί να σας οδηγήσει σε άγχος, διατροφικές διαταραχές και άλλα προβλήματα υγείας. Το να μην είστε τέλειοι δεν είναι κάτι κακό, αλλά εντελώς ανθρώπινο.

2. Προτιμάτε να είστε τα θύματα

Ο πιο γρήγορος τρόπος δυστυχίας, είναι να κατηγορούμε πάντα τους άλλους ανθρώπους ή τις καταστάσεις για τα δικά μας προβλήματα. Από τη θέση του θύματος, δεν θα μπορέσετε ποτέ να ελέγχετε αυτά τα «άδικα πράγματα». Προσπαθήστε να δείτε όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας από την πλευρά της ευθύνης, για να δείτε μέσα σε όλα τα δεινά, τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

3. Εστιάζετε στην επιτυχία των άλλων

Στην εποχή των social media, είναι δύσκολο να μην πέσετε σε «παγίδα σύγκρισης». Η λαχτάρα για υλικά αγαθά που έχουν οι άλλοι και όχι εμείς, μπορεί εύκολα να μας κάνει δυσαρεστημένους, αλλά μην ξεχνάτε κάτι σημαντικό.

Οι άνθρωποι αυτοί, δείχνουν μόνο τα μέρη, ή τις συνθήκες που εκείνοι επιλέγουν να δούμε. Δεν υπάρχει κάποια εγγύηση, ότι η ζωή τους είναι τόσο ιδανική, όσο φαίνεται. Κάτι που σας απομακρύνει από τον οποιοδήποτε στόχο, είναι είστε συνεχώς απασχολημένοι ακολουθώντας τη ζωή κάποιου άλλου, παραμελώντας τη δική σας.

Για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ξεπεράσει αυτή συνήθεια, φροντίστε σε καθημερινή βάση να αναγνωρίζετε και να γράφετε τουλάχιστον 5 πράγματα για τα οποία είστε περήφανοι. Η τακτική αυτή, θα σας βοηθήσει να δείτε την αξία στη ζωή σας και να προχωρήσετε.

4. Εξαρτάστε από τις απόψεις άλλων

Σκεφτείτε πόσο συχνά προσπαθείτε να κάνετε «τη σωστή» εντύπωση σε άλλους ανθρώπους. Και πόσο συχνά αυτό σας γεμίζει ευτυχία. Αν αυτό συμβαίνει διαρκώς, είναι καιρός να επανεξετάσετε τις αξίες σας. Σύμφωνα με ειδικούς, τα εξαρτώμενα άτομα είναι πιο πιθανό να αισθάνονται άγχος και κατάθλιψη και δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν τα προσωπικά τους όρια.

Μερικές φορές θέλουμε να εντυπωσιάσουμε άτομα που δεν μας αρέσουν και να αποδείξουμε κάτι σε αυτούς που δεν μας ενδιαφέρουν πραγματικά. Για να ξεφύγετε από κάθε είδους τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να αναρωτηθείτε: «Είμαι καλά με αυτό ή το κάνω για χάρη άλλων;». Οι απαντήσεις μπορεί να σας σοκάρουν, αλλά αυτό θα σας παρακινήσει να προχωρήσετε και να βασιστείτε περισσότερο στον εαυτό σας.

5. Ζεις στο παρελθόν 

Το να σκέφτεται κανείς το παρελθόν ή το μέλλον δεν τον κάνει απαραίτητα δυστυχισμένο, αλλά είναι καλύτερο να αποφύγουμε να κολλήσουμε εκεί. Η εμμονή με το παρελθόν, δείχνει συνήθως ότι υπάρχουν κάποια ανεπίλυτα ζητήματα που συνεχίζουν να σας βαραίνουν. Ενώ αν εστιάζετε εξ ολοκλήρου στο μέλλον, σημαίνει ότι έχετε πρόβλημα με το άγχος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 7 =