αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕξαγορά ως τις 15 Σεπτεμβρίου ή… ban για το TikTok στις ΗΠΑ

Εξαγορά ως τις 15 Σεπτεμβρίου ή… ban για το TikTok στις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται αποφασισμένος να αποκλείσει την εφαρμογή TikTok από την αμερικανική αγορά. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για καταληκτική ημερομηνία τη 15η Σεπτεμβρίου, αρνούμενος τη δυνατότητα εξαγοράς από κάποια άλλη εταιρία. Μετά από απευθείας συνομιλίες όμως με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella, φαίνεται πως άλλαξε γνώμη και πλέον επιτρέπει την εξαγορά του TikTok από αμερικανική εταιρία, κρατώντας ένα μερίδιο μάλιστα λόγω διευκόλυνσης της συναλλαγής, το οποίο θα καταλήξει στο αποθεματικό των ΗΠΑ. Η Microsoft επιβεβαίωσε και επίσημα το ενδιαφέρον της απόκτησης του TikTok.

Οι συζητήσεις με την ByteDance θα βασιστούν σε μία ειδοποίηση της Microsoft και της ByteDance στην Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δύο εταιρίες παρείχαν την ενημέρωση σχετικά με την πρόθεσή τους να εξερευνήσουν μία προκαταρκτική πρόταση η οποία περιλαμβάνει την εξαγορά των υπηρεσιών του TikTok στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία και θα είχε ως αποτέλεσμα η Microsoft να κατέχει και να διαχειρίζεται το TikTok σε αυτές τις αγορές. Η Microsoft μπορεί να προσκαλέσει άλλους Αμερικανούς επενδυτές να συμμετέχουν ως μία βάση μειοψηφίας σε αυτήν την αγορά.

Μία πιθανή εξαγορά του TikTok από την Microsoft θα δώσει στην εταιρία την πολυπόθητη είσοδο στη social media αγορά με μία ήδη εξαιρετικά επιτυχημένη πλατφόρμα, ενώ θα δώσει και στον Donald Trump μία προεκλογική νίκη με την προστασία των δεδομένων των Αμερικανών από μία αμερικανική εταιρία.

Η General Manager του TikTok στις ΗΠΑ ευχαρίστησε τους Αμερικανούς υποστηρικτές της εφαρμογής και με μία διφορούμενη δήλωση τους καθησύχασε λέγοντας πως “δεν πάμε πουθενά, είμαστε εδώ για πολύ καιρό. Η εταιρία θα φέρει 10.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τα επόμενα τρία χρόνια”.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + thirteen =