αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕξαγορά-γίγας 2,7 δισ. δολαρίων κάνει η Paypal

Εξαγορά-γίγας 2,7 δισ. δολαρίων κάνει η Paypal

H PayPal ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της ιαπωνικής εταιρείας buy now, pay later Paidy έναντι 2,7 δισ. δολαρίων, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για να διεκδικήσει την κορυφή στον κλάδο.

To deal έρχεται μετά τη συμφωνία της ανταγωνίστριας Square τον περασμένο μήνα για εξαγορά της αυστραλιανής Afterpay έναντι 29 δισ. δολαρίων, μια κίνηση που, σύμφωνα με τους ειδικούς, ήταν πιθανότατα η απααρχή μιας ενοποίησης στον κλάδο.

“Η εξαγορά θα επεκτείνει τις δυνατότητες, τη διανομή και την αξία της PayPal στην αγορά πληρωμών στην Ιαπωνία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, συμπληρώνοντας την υφιστάμενη διασυνοριακή επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου της εταιρείας στη χώρα”, ανέφερε η PayPal σε ανακοίνωσή της.

Η εξαγορά της Paidy θα βοηθήσει την PayPal να επεκταθεί σε μια χώρα όπου ο όγκος των ηλεκτρονικών αγορών έχει υπερτριπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια σε περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά περισσότερα από τα δύο τρίτα όλων των αγορών εξακολουθούν να πληρώνονται με μετρητά, ανέφερε η PayPal σε μια παρουσίαση για επενδυτές.

Η Paidy, με περισσότερους από 6 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, προσφέρει υπηρεσίες πληρωμών που επιτρέπουν στους Ιάπωνες αγοραστές να κάνουν αγορές online και στη συνέχεια να τις πληρώνουν κάθε μήνα σε ένα κατάστημα ή μέσω τραπεζικού εμβάσματος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + seventeen =