αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕν τω μεταξύ, τα καφέ και τα πάρκα στη Σουηδία είναι γεμάτα με κόσμο (Εικόνες)

Εν τω μεταξύ, τα καφέ και τα πάρκα στη Σουηδία είναι γεμάτα με κόσμο (Εικόνες)

Μπορεί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες να συνεχίζονται τα lockdowns, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για την Σουηδία η οποία συνεχίζει να βαδίζει στον δικό της δρόμο.

Χαρακτηριστικές είναι οι οι χθεσινές εικόνες από τα γεμάτα από κόσμο πάρκα και καφέ της Σουηδίας εν μέσω πανδημίας. Οι Σουηδοί έχουν επιλέξει την πολιτικής της «ατομικής ευθύνης» και όχι του lockdown για την αντιμετώπιση του νέου ιού.

Όπως εξηγεί πάντως το ABC NEWS, η Σουηδοί δεν ζουν ακριβώς σε φυσιολογικούς ρυθμούς αυτή τη στιγμή. Απλά αντί να μπουν απαγορεύσεις από την πλευρά του κράτους, αυτό που έχει βγει μπροστά είναι η «ατομική ευθύνη». Έτσι οι πολίτες είναι υπεύθυνοι για τον εαυτό τους, και τους έχουν γίνει συστάσεις να κρατούν αποστάσεις, αλλά και να μην επισκέπτονται ηλικιωμένους. Και φυσικά να πλένουν τα χέρια τους.

Αξιωματούχοι υγείας πιστεύουν πως πολύ σύντομα ο ιός μπορεί να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του στην περιοχή της Στοκχόλμης, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1/3 των κρουσμάτων της Σουηδίας. Μέχρι τώρα πάντως, η χώρα μετρά 1.937 νεκρούς.

https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/souidia-2.jpg
https://www.athensvoice.gr/sites/default/files/styles/default/public/article/2020/04/23/souidia-.jpg?itok=lk28KG6n
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =