αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕνώ περιμένεις να χτυπήσει το τηλέφωνο: Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι θα είσαι ο νικητής στην job interview

Ενώ περιμένεις να χτυπήσει το τηλέφωνο: Τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι θα είσαι ο νικητής στην job interview

Είναι ένα χρονικό διάστημα αρκετά αγχωτικό: Έχεις πάει στην συνέντευξη για την θέση που τόσο θες, όλα ολοκληρώθηκαν καλά, και είσαι… στην αναμονή για να χτυπήσει το τηλέφωνο και να σου πουν «προσλαμβάνεσαι». ‘Η να σου πουν ότι απορρίπτεσαι, αλλά εσύ θες να ακούσεις το καλό σενάριο. Το θέμα είναι ότι ακόμα απάντηση δεν έχεις και το άγχος σε έχει κυριεύσει.

Τώρα θα δούμε πως μπορείς να κάνεις το σκηνικό λίγο καλύτερο. Πως θα «προβλέψεις» την κατάληξη της διαδικασίας. Ναι, υπάρχουν μερικά απλά σημάδια που δείχνουν ότι μάλλον εσύ θα είσαι ο νικητής της job interview, και θα πάρεις την θέση. Τα παραθέτει το career site, Glassdoor.

1# Σου λένε «όταν» και όχι «αν»

2# Η γλώσσα του σώματος. Το άτομο στην άλλη μεριά του τραπεζιού είναι χαμογελαστός, γνέφει καταφατικά σε αυτά που λες κ.α.

3# Η συζήτηση γίνεται casual

4# Λένε ότι τους αρέσουν αυτά που ακούνε από εσένα

5# Συνάντησες πάνω από ένα μέλος της ομάδας

6# Αρχίζουν να μιλάνε για τα προνόμια. Είναι τότε που οι HR Managers αλλάζουν στάση, και προσπαθούν να «πουλήσουν» την εταιρία σε εσάς

7# Η συνέντευξη διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο

8# Λαμβάνεις λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα

9# Απαντούν με θετική διάθεση αν τους στείλεις ένα ευχαριστήριο email

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 16 =