αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕντυπωσιακά τα νούμερα της Κρι Κρι τον Μάρτιο, μέσα στην πανδημία

Εντυπωσιακά τα νούμερα της Κρι Κρι τον Μάρτιο, μέσα στην πανδημία

Ανθεκτική στις πιέσεις που δέχθηκε η αγορά από τον Μάρτιο, δηλαδή από τη στιγμή που μπήκε σε περιπέτεια, λόγω της πανδημίας και του lockdown, εμφανίσθηκε η Σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ ΚΡΙ το πρώτο τρίμηνο.

Από τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποίησε χθες Πέμπτη, προκύπτει πως οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 25,63% στα 27,452 εκατ. ευρώ, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων αυξήθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ από 3,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 2,666 εκατ. ευρώ έναντι 2,29 εκατ. ευρώ που ήταν το πρώτο τρίμηνο του 2019. Ωστόσο η ανάπτυξη αυτή δεν ήταν οριζόντια, δηλαδή σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας ούτε σε όλες τις περιοχές στις οποίες πωλεί τα προϊόντα της. Οι πωλήσεις του κλάδου του παγωτού υποχώρησαν κατά 19,32% στα 2,404 εκατ. ευρώ λόγω της πτώσης κατά 29,14% των πωλήσεων που κατεγράφησαν στην Ελλάδα που απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής και παράγει και το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου.

Στα γαλακτοκομικά, δηλαδή στις πωλήσεις προϊόντων γιαούρτης, οι πωλήσεις δεν επηρεάστηκαν από το lockdown και την πανδημία. Αντιθέτως ενισχύθηκαν κατά 46,01%. Ειδικότερα οι πωλήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 24,79% και στο εξωτερικό κατά 36,68%. Η ταχύτερη ανάπτυξη των πωλήσεων στο εξωτερικό συνδέεται αφενός με την καθυστέρηση λήψης μέτρων περιορισμού της κίνησης σε κάποιες αγορές, όπως η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και με την υπεραποθεματοποίηση προϊόντων στην οποία προχώρησαν σε μεγαλύτερο βαθμό οι καταναλωτές χωρών όπως η Μεγάλη Βρετανία.

Εκτός από τις πωλήσεις σημαντική ήταν το πρώτο τρίμηνο και η αύξηση κατά 30,06% των αποθεμάτων σε σχέση με τα αποθέματα με ημερομηνία 31/12/2019. Οι σημαντικότερες μεταβολές του κονδυλίου “Αποθέματα” εντοπίζονται στη γραμμή “Προϊόντα έτοιμα & ημιτελή” (αύξηση 97,55%). Η εν λόγω αύξηση, αποδίδεται από την εταιρεία σε αποθεματοποίηση προϊόντων παγωτού προκειμένου η ΚΡΙ ΚΡΙ να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των καλοκαιρινών μηνών.

Σημειώνεται τέλος πως για τη χρήση του 2019, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να προτείνει προς την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού 0,18 ευρώ ανά μετοχή (2018: 0,15 ευρώ ανά μετοχή). 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × three =