αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕντοπίστηκε κενό ασφαλείας στον FB Messenger- Πως μπορούσε κάποιος να «κρυφακούει»

Εντοπίστηκε κενό ασφαλείας στον FB Messenger- Πως μπορούσε κάποιος να «κρυφακούει»

Στο πλαίσιο προγραμματισμένου ελέγχου του Facebook Messenger αποκαλύφθηκε ένα κενό ασφαλείας που επέτρεπε σε έναν τρίτο να σας παρακολουθήσει χωρίς να το γνωρίζετε. Το κενό ασφαλείας αυτό εκτιμάται ότι έχει ήδη εντοπιστεί πλήρως και έχει, μάλιστα, διορθωθεί.

Το συγκεκριμένο σφάλμα έχει ανακαλυφθεί στο πλαίσιο του προγράμματος bug bounty του Facebook Messenger, από την ομάδα Google Project Zero. Με το κενό ασφαλείας αυτό, το οποίο εμφάνιζε κάποια κοινά στοιχεία με αντίστοιχο πρόβλημα που είχε ανακαλυφθεί στο παρελθόν στις ομαδικές κλήσεις του FaceTime, μπορούσε ένας τρίτος να πραγματοποιήσει μία κλήση στο Facebook Messenger, χωρίς να λάβει απάντηση και να ξεκινήσει να ακούει τα όσα λαμβάνει το μικρόφωνό σας χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.

Για όση χρονική διάρκεια κάποιος καλούσε, χωρίς να απαντάτε θα μπορούσε να ακούει από το μικρόφωνό σας, κάτι το οποίο είναι δεδομένο ότι προκαλεί μεγάλη ανησυχία για το τι θα μπορούσε να ακούσει από εσάς. Θεωρείται ότι όποιος χρησιμοποιούσε αυτό το κακόβουλο εργαλείο θα έπρεπε να έχει επαρκείς τεχνικές γνώσεις, επομένως οι στόχοι θα έπρεπε να είναι επιλεγμένοι.

Για να διορθώσει το πρόβλημα, το Facebook έκανε μια σειρά από παρεμβάσεις στις υποδομές του σε επίπεδο server, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει προς όλους τους χρήστες του Facebook Messenger πως έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και η εφαρμογή της είναι πλέον ασφαλής.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 4 =