αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα business projects που μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου

Εννέα business projects που μπορείς να ξεκινήσεις από το δωμάτιο του σπιτιού σου

Σύμφωνα με μελέτη του MassMutual, το 56% των millennials ξεκίνησαν ένα παράλληλο project κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αν σκέφτεσαι να ξεκινήσεις ένα project από το δωμάτιο σου και να έχεις έσοδα, η παρακάτω λίστα σε ενδιαφέρει. Σε αυτή θα δεις 9 συγκεκριμένες ιδέες.

Μπορείς να ξεκινήσεις παράλληλα με την πρωινή δουλειά σου ή να μπεις full time στο νέο project σου. Το σίγουρο είναι ότι μπορείς να ξεκινήσεις, με μόνο εργαλείο το laptop και το smartphone σου, και να βγάλεις χρήματα. Αλλά φυσικά θα χρειαστούν αρκετές ώρες δουλειάς- τίποτα δεν θα γίνει μαγικά.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

1# Φτιάξε ένα site/blog. Μπορείς να ξεκινήσεις ακόμα και αύριο. Στόχος; Να πιάσεις μια καλή επισκεψιμότητα σε βάθος χρόνου και να έχεις έσοδα από διαφημίσεις. Όλα αυτά με μόνο εργαλείο το laptop σου και φυσικά ένα καλό wifi. Όπως έχουμε ξανά πει, έτσι ξεκίνησε και το It’s Possible το 2016, από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα. Θυμήσου και το άρθρο: «Θες να γίνεις full-time blogger; Εδώ είναι οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις».

2# Βιντεοπαιχνίδια. Μπορεί να σου φαίνεται αστεία σαν ιδέα, αλλά το επαγγελματικό gaming έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστική η περίπτωση του 16χρονου Kyle «Bugha» Giersdorf. Ο οποίος βγήκε πρώτος στον solo διαγωνισμό Fortnite World Cup που έγινε πρόσφατα και κέρδισε 3 εκατ. δολάρια. Εντάξει, εμείς θα είμαστε χαρούμενοι και με λιγότερα χρήματα.

3# Vlogging. Το vlogging, τα βιντεάκια δηλαδή είναι ένας καλός τρόπος για να βγάλει κανείς χρήματα από το σπίτι του. Οι πετυχημένοι vloggers μπορούν να εξασφαλίσουν έναν πολύ καλό μισθό μόνο με τα βιντεάκια τους. H λογική και εδώ απλή: Φτιάχνεις βίντεο, προσπαθείς να μαζέψεις views, μετά κλείνεις deals με brands. Πλατφόρμες όπως το YouTube ή τα social media μπορούν να σε βοηθήσουν. Θυμήσου και την περίπτωση του Έλληνα YouTuber που έβγαλε κέρδη 53.100 ευρώ από το κανάλι του στο YouTube το 2021.

4# Πωλητής στο Amazon: Τι θα έλεγες να μπεις στην μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο; Δεδομένης της δημοτικότητας του ιστότοπου, μπορείς να εκμεταλλευτείς ένα τεράστιο όγκο επισκεψιμότητας. Πολλοί καταναλωτές είναι έτοιμοι να αγοράσουν όταν επισκέπτονται το Amazon. Απλά διάλεξε την κατηγορία στην οποία θέλεις να δραστηριοποιηθείς, και μετά όλα θα λάβουν τον δρόμο τους. Θυμήσου και την ιστορία του 28χρονου που αγοράζει αντικείμενα, τα μεταπωλεί στο Amazon και σήμερα έχει μια επιχείρηση με έσοδα 200.000 δολαρίων τον μήνα.

5# Γίνε μέρος του οικοσυστήματος των ψηφιακών νομισμάτων: Ναι, τα ψηφιακά νομίσματα έχουν γίνει μόδα. Ο καθένας σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να κάνει διεθνείς συναλλαγές χωρίς να ανησυχεί για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ή τις κρατήσεις σε τράπεζες. Εδώ υπάρχουν και επιχειρηματικές ευκαιρίες όμως. Μια δημοφιλής επιλογή, είναι να γίνεις cryptocurrency miner. Με απλά λόγια, να κάνεις «εξόρυξη» Bitcoin ή άλλου ψηφιακού νομίσματος. Χρησιμοποιώντας ένα PC. Θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο, ότι τα πράγματα εδώ δεν είναι εύκολα. Το μπάτζετ για να ξεκινήσεις είναι αρκετά υψηλό. Ενώ θα πρέπει να επιλέξεις τον σωστό τεχνικό εξοπλισμό, το λογισμικό και το Bitcoin wallet. Πρέπει επίσης να πραγματοποιείς τακτικές αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό σου- πάντα κοιτώντας το πως πορεύεται η αγορά των ψηφιακών νομισμάτων. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή να εστιάσεις απλά στο trading των crypto- υπάρχουν αρκετοί Έλληνες που το κάνουν.

6# Κάνε online μαθήματα. Η δημιουργία ενός διαδικτυακού μαθήματος είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε εάν έχετε πολλές γνώσεις ή εμπειρία με μια απαιτούμενη δεξιότητα, χόμπι ή πάθος. Το κόστος εκκίνησης για αυτό είναι χαμηλό, καθώς τα μόνα πράγματα που χρειάζεστε είναι μια πλατφόρμα φιλοξενίας μαθημάτων όπως το Thinkific ή το Teachable, ένας υπολογιστής και μια βιντεοκάμερα. Το Online Course Igniter λέει ότι ένα άτομο μπορεί να κερδίσει από $500 έως $50.000 διδάσκοντας διαδικτυακά μαθήματα, ανάλογα με το κοινό του και το ποσό που χρεώνει για το μάθημα.

7# Virtual Assistant. Εάν είστε κάποιος που υπερηφανεύεται για την οργάνωση, την υπευθυνότητα και την τέχνη του να εκτελεί πολλές εργασίες εγκαίρως, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να γίνετε ένας εικονικός βοηθός, οι οποίοι είναι freelancers που υποστηρίζουν πελάτες εξ αποστάσεως. Ενώ οι άνθρωποι προσλαμβάνουν εικονικούς βοηθούς για πολλές διαφορετικές εργασίες, μερικές από τις πιο δημοφιλείς είναι για διοικητικά καθήκοντα, υπηρεσίες μάρκετινγκ ή άλλες υποχρεώσεις που διατηρούν την επιχείρηση σε καλό δρόμο και άνθηση.

8# Freelancing. Αν δεν είσαι σίγουρος από πού να ξεκινήσεις, μπορεί να επιλέξεις μια δεξιότητα που έχει ζήτηση —όπως η συγγραφή άρθρων, το coding ή η γραφιστική— και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου μέσα από μια πλατφόρμα όπως το Fiverr ή το Upwork. Μπορείτε να ορίσετε την αμοιβή σας για διαφορετικές υπηρεσίες με βάση την πολυετή εμπειρία σας και να προωθήσετε τον εαυτό σας επίσης σε ιστότοπους όπως το Linkedin ή σε ομάδες του Facebook, όπου οι άνθρωποι συχνά αναζητούν πρόσθετη βοήθεια από freelancers.

9# Γράψε ένα e-book. Τα e-books ανεβαίνουν συνεχώς. Τα έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 15,635 εκατομμύρια δολάρια το 2021, με αναμενόμενο ετήσιο ρυθμό αύξησης άνω του 3% μεταξύ των ετών 2021-2025, σύμφωνα με την Statista. Εάν είστε δημιουργικοί τύποι και καλοί στο γράψιμο, μπορεί να υπάρχει ένα κοινό για αυτό για το οποίο θα θέλατε να γράψετε, από συμβουλές αυτοβελτίωσης, μέχρι μυθιστορήματα με… εισβολές ζόμπι. Υπάρχουν online πλατφόρμες όπως οι Barnes & Noble και Gumroad που μπορούν να σας βοηθήσουν σε ένα τέτοιο project.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία 3D Digital Artist ξεκίνησε από ένα δωμάτιο στην Αθήνα και κλείνει συμφωνίες μέχρι την Κίνα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 20 =