αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα σοφές φράσεις από τον άστεγο που έγινε δισεκατομμυριούχος

Εννέα σοφές φράσεις από τον άστεγο που έγινε δισεκατομμυριούχος

Η τρομερή ιστορία αυτού του ανθρώπου, είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Μιλάμε για τον 77χρονο σήμερα επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχο, John Paul DeJoria. Κάποτε ο ίδιος ήταν άστεγος (αυτό έγινε δύο φορές στη ζωή του) και μάζευε άδεια πλαστικά δοχεία έτσι ώστε να τα πουλήσει και να μπορέσει να ζήσει. Σήμερα, ο επιχειρηματίας έχει μια περιουσία που αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια.

Μάλιστα έχει Ελληνική ρίζα. Γεννημένος στο Λος Άντζελες, δευτερότοκος γιος ενός Ιταλού – που δεν γνώρισε ιδιαίτερα καθώς έφυγε όταν ήταν δύο χρονών – και της μετανάστριας από την Καβάλα, Μαγδαλινής Κοντούδη.

Αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά από μικρή ηλικία. Η πρώτη του δουλειά ήταν στα 9 του, όταν πουλούσε χριστουγεννιάτικες κάρτες πόρτα- πόρτα. Ενώ στα 10 του σηκώνονταν από τις 4 το πρωί για να μοιράσει εφημερίδες και μετά να πάει σχολείο.

Έφτασε στην απόλυτη επιτυχία δημιουργώντας δύο projects: την Paul Mitchell, μια εταιρία που σχετίζεται με προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Και την γνωστή τεκίλα Patron.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έχει πει αρκετές φράσεις που δείχνουν τον τρόπο που δουλεύει ο ίδιος. Και μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα μαθήματα για τους υπόλοιπους απο εμάς. Εδώ είναι 9 από αυτές.

1# Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η απόρριψη. Όποια επιχείρηση ξεκινήσετε, να είστε έτοιμοι για αυτήν. Η διαφορά μεταξύ επιτυχημένων και αποτυχημένων ανθρώπων είναι ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν όλα όσα δεν θέλουν να κάνουν οι αποτυχημένοι. Όταν σου κλείσουν 10 πόρτες στη μούρη, πήγαινε στην πόρτα νούμερο 11.

2# Ποτέ δεν θα βγω στη σύνταξη. Μου αρέσει αυτό που κάνω.

3# Δεν χρησιμοποιώ email ή υπολογιστή. Θα ήμουν τόσο «πλημμυρισμένος» που δεν θα μπορούσα να κάνω καμία δουλειά. Αντίθετα, κάνω τα πάντα πρόσωπο με πρόσωπο ή τηλεφωνικά.

4# Όταν ξεκινάς με σχεδόν τίποτα, το μόνο που έχεις είναι πολλή σκέψη, πολλή καινοτομία, και θες να βρεις νέους τρόπους για να κάνεις πράγματα χωρίς να χρησιμοποιήσεις πολλά χρήματα.

5# Δεν κάνω μικροδιαχείριση, αλλά νοιάζομαι βαθιά για κάθε προϊόν που φτιάχνουμε. Όλα περνούν από εμένα και δοκιμάζω τα περισσότερα από τα προϊόντα μας πριν βγουν στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του σαμπουάν μας για ψύλλους.

6# Τα όνειρα κάνουν δουλειά. Εάν ονειρεύεστε και σκέφτεστε πραγματικά δημιουργικά για αυτό που ονειρεύεστε – θα συμβεί.

7# Η μακροπρόθεσμη επιχειρηματικότητα είναι να σου αρέσει αυτό που κάνεις, με ποιον το κάνεις, και για ποιον το κάνεις.

8# Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να κάθονται σε ένα αεροπλάνο για δύο ώρες παρά να περνούν δύο ημέρες σε ένα τρένο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα χαλαρωτικό ταξίδι με το τρένο με την οικογένεια ή τους καλούς φίλους σας.

9# Αγαπώντας τον εαυτό σου, θα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος. Πολλοί άνθρωποι δεν αγαπούν τον εαυτό τους για οποιονδήποτε λόγο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Jack Ma: «Βλέπω πολλούς νέους να έχουν φανταστικές ιδέες το απόγευμα. Αλλά το πρωί πάνε στην δουλειά τους ξανά»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + three =