αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις εξελιχθεί περισσότερο από όσο νομίζεις

Εννέα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις εξελιχθεί περισσότερο από όσο νομίζεις

Είναι δύσκολο να δεις πόσο μακριά έχεις φτάσει στο μονοπάτι που έχεις επιλέξει, επειδή μπορεί να είσαι τόσο συγκεντρωμένος στο να κάνεις κάθε βήμα. Πιθανότατα κάποιος άλλος έχει ήδη σχολιάσει πόσο έχεις αλλάξει, αλλά μετά βίας μπορείς να το συνειδητοποιήσεις.

Αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά είναι επίσης το αποτέλεσμα της εστίασης στο πόσος δρόμος μένει να κάνεις, παρά σε αυτό που έχεις ήδη καταφέρει – γι’ αυτό είναι συχνά δύσκολο να δώσεις στον εαυτό σου τα εύσημα που πραγματικά αξίζεις.

Εδώ, μερικά μικρά σημάδια που δείχνουν ότι έχεις εξελιχθεί περισσότερο από όσο νομίζεις.

1. Έχετε κάτι στη ζωή σας που προηγουμένως θα το θεωρούσατε αδύνατο, ή τουλάχιστον, ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Μία dream job, ένα δικό σας project, ένα άτομο που αγαπάς ή οτιδήποτε άλλο.

2. Συνέβη το χειρότερο σενάριο, και μετά πέρασε. Έχασες το άτομο που νόμιζες ότι δεν μπορούσες να ζήσεις χωρίς και μετά συνέχισες να ζεις. Έχασες τη δουλειά σου και μετά βρήκες άλλη. Αρχίσατε να συνειδητοποιείτε ότι η «ασφάλεια» δεν είναι στη μονιμότητα – αλλά στην πίστη ότι μπορείτε απλά να συνεχίσετε.

3. Έχετε δημιουργήσει το δικό σας σύστημα πεποιθήσεων. Ζείτε την ζωή που θέλετε. Δεν κάνετε πλέον σε οτιδήποτε δεν έχει απήχηση ή δεν έχει νόημα για εσάς.

4. Είσαι πιο επιλεκτικός σε σχέση με το ποιους περνάς τον χρόνο σου. Εκτιμάς περισσότερο τους στενούς σου φίλους παρά την ιδέα μιας «μεγάλης ομάδας». Θυμήσου και το άρθρο: Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

5. Δεν αλλάζεις κανένα μέρος του εαυτού σου – την προσωπικότητά σου, τις απόψεις σου, ακόμα και τα ρούχα σου – με βάση τους ανθρώπους με τους οποίους θα κάνεις παρέα την Χ ημέρα.

6. Δεν κατηγορείτε πια άλλους ανθρώπους για τα προβλήματά σας. Δεν πιστεύετε ότι αν παραπονεθείτε αρκετά δυνατά, το Σύμπαν θα… διορθώσει την κατάσταση.

7. Μπορείτε να μιλήσετε για τα προβλήματα της ζωή σας που νομίζατε ότι δεν θα ξεπερνούσατε ποτέ – και μπορείτε επίσης να μιλήσετε για το πώς ακριβώς τα ξεπεράσατε.

8. Κάνεις μια παύση και απολαμβάνεις τη ζωή πιο συχνά, αντί να κάνεις σπριντ από στόχο σε στόχο.

9. Είστε πολύ δύσπιστοι για οτιδήποτε σας πλάσάρουν ότι είναι «έτσι όπως είναι». Είστε πάντα ανοιχτοί στην ιδέα ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένας διαφορετικός, καλύτερος, πιο ευγενικός τρόπος ζωής. ‘Η ένας άλλος δρόμος. Και είστε πάντα πρόθυμοι να προσπαθήσετε τουλάχιστον για αυτό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =