αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕννέα πράγματα που πρέπει να διαγράψεις από το βιογραφικό αν θες να βρεις δουλειά

Εννέα πράγματα που πρέπει να διαγράψεις από το βιογραφικό αν θες να βρεις δουλειά

Το να γράφεις και να ξαναγράφεις το βιογραφικό σου, με σκοπό να το τελειοποιήσεις και να το κάνεις πιο ανταγωνιστικό, αλλά και ξεχωριστό για τον υποψήφιο εργοδότη είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για το αν θα καταφέρεις να πάρεις τη δουλειά, μετά από μια συνέντευξη.

Υπάρχουν, όμως, κάποιες λέξεις τις οποίες οι υποψήφιοι εργοδότες μισούν να βλέπουν στα βιογραφικά σημειώματα που λαμβάνουν καθημερινά.

Η πρώτη φράση που μπορεί να κάνει ένα βιογραφικό απωθητικό είναι η αναγραφή ότι μπορούν να δοθούν σχετικές αναφορές κατόπιν αίτησης. Η συγκεκριμένη αναφορά κάνει το βιογραφικό να μοιάζει απαρχαιωμένο, ενώ είναι και περιττό, καθώς αν ο υπεύθυνος εργατικού δυναμικού χρειάζεται περισσότερες αναφορές ή πληροφορίες δεν θα ντραπεί να της ζητήσει.

Εκτός από τις φράσεις, υπάρχουν και μερικές λέξεις, οι οποίες είναι ανεπιθύμητες μέσα σ’ ένα βιογραφικό, όπως η λέξη εδραιωμένος σε κάποια θέση, γεγονός που δείχνει χρόνο σε μια θέση. Παράλληλα, η λέξη δημιουργικός δείχνει την προσωπική σου πεποίθηση και ο εργοδότης επιθυμεί να ανακαλύψει από μόνος του το πόσο δημιουργικός είσαι.

Επίσης, σταμάτα να γράφεις ότι έχει γνώση του Microsoft Word, μιας και δεν είσαι ο μόνος/ η, οι περισσότεροι υποψήφιοι για την ίδια θέση γνωρίζουν τα βασικά πράγματα για τη χρήση του υπολογιστή.

Όπως σημειώνεται σε άρθρο του Business Insider που αναδημοσιεύει το News247.gr, Μια ακόμη έκφραση που πρέπει να πετάξεις από το0 βιογραφικό σου είναι το “υψηλές ικανότητες” ή το “υψηλά προσόντα”, καθώς όπως έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο δεν σε κάνει τον πιο κατάλληλο υποψήφιο, μάλλον το αντίθετο. Φρόντισε να αναδείξεις συγκεκριμένες ικανότητες. Η επόμενη λέξη που πρέπει να διαγράψεις είναι το “επιτυχώς” που συνοδεύει κάποιο εγχείρημα ή εργασία, αφού όλα όσα αναγράφεις στο βιογραφικό σου τα έχεις κάνει με επιτυχία.

Παράλληλα, η λέξη φιλόδοξος/ η μέσα στο βιογραφικό σου μπορεί να παρεξηγηθεί από εκείνον που το διαβάζει, καθώς αφήνει υπονοούμενα ότι σύντομα θα αναζητήσεις μια άλλη θέση εργασίας. Την ίδια στιγμή, θα πρέπει να αποφύγεις να αναφερθείς στον πρώτο ενικό, μιας και είναι σαφές ότι το βιογραφικό σου μιλάει για εσένα.

Τέλος, φρόντισε να μην συμπεριλάβεις ότι έχει ομαδικό πνεύμα, μπορείς εσύ να το θεωρείς σημαντικό, ωστόσο για τον μελλοντικό σου εργοδότη θεωρείται δεδομένο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =