αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα πράγματα που θα καταλάβουν οι άνθρωποι που ευχαριστιούνται να περνούν χρόνο μόνοι

Εννέα πράγματα που θα καταλάβουν οι άνθρωποι που ευχαριστιούνται να περνούν χρόνο μόνοι

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα για την συνήθεια που έχουν πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι: Τους αρέσει να περνούν χρόνο μόνοι. Εκεί «καθαρίζουν» το μυαλό τους, βάζουν σε σειρά τις σκέψεις τους, και πολλές φορές είναι εκεί που έρχονται στην επιφάνεια οι καλύτερες ιδέες.

Ο Bill Gates έχει μία τέτοια συνήθεια. Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος, περνά μια ή δύο εβδομάδες τον χρόνο, μόνος μέσα σε μια καλύβα στο δάσος. Μια τέτοια εβδομάδα την ονομάζει «Think Week».

Ο Gates φτάνει με ελικόπτερο ή υδροπλάνο στην απομονωμένη καλύβα. Περνά τις ώρες του εκεί, διαβάζοντας μηνύματα από εργαζομένους της Microsoft, τα οποία αφορούν νέες καινοτομίες ή πιθανές επενδύσεις. Το κάνει μάλιστα τόσο έντονα, που φτάνει να διαβάζει ως και 18 ώρες την ημέρα.

Αυτή είναι μια σπουδαία τακτική του Bill Gates. H δουλειά που έκανε κατά τις solo εβδομάδες στο παρελθόν, οδήγησαν την Microsoft στο να δημιουργήσει τον Internet Explorer το 1995. Και άλλα διάσημα projects που είδαμε ανά τα χρόνια.

Δεν χρειάζεται όμως να είσαι δισεκατομμυριούχος, για να περνάς χρόνο μόνος. Είναι μία συνήθεια που έχουν πολλοί άνθρωποι. Και εδώ είναι 9 πράγματα που θα καταλάβουν οι άνθρωποι που ευχαριστιούνται να περνούν χρόνο μόνοι. Κάποια από αυτά μάλλον ήδη τα βλέπεις στον εαυτό σου:

1# Ένα Σαββατοκύριακο στο οποίο δεν έχεις σχέδια, δεν έχεις ευθύνες και πουθενά να πας, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα Σαββατοκύριακα που μπορείς να έχεις.

2# Μερικές φορές οι φίλοι θα προσπαθήσουν να κάνουν σχέδια μαζί σου και δεν έχεις κανένα λόγο να αρνηθείς παρά μόνο το γεγονός ότι θέλεις απλώς να είσαι μόνος εκείνη την ημέρα. (Το σχέδιό σας είναι… να μην έχετε σχέδια)

3# Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να σχεδιάζετε ένα μεγάλο, σόλο road trip, γιατί ξέρετε ότι θα είστε σε θέση να ασχοληθείτε με τις σκέψεις σας, να ακούτε τη μουσική σας ή να διαβάζετε τα βιβλία σας για ώρες. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

4# Όταν οι άνθρωποι λένε ότι δεν μπορούν να φάνε μόνοι τους σε ένα εστιατόριο, σου φαίνεται περίεργο. Εσύ το κάνεις ήδη. Και το ευχαριστιέσαι.

5# Όταν κάνετε παρέα με ανθρώπους, προτιμάτε να τους βλέπετε έναν προς έναν ή σε μια μικρή ομάδα. Όσο πιο οικεία και βαθιά είναι η συζήτηση, τόσο το καλύτερο.

6# Μία ολόκληρη μέρα στην οποία είσαι μόνος, σε γεμίζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

7# Θα προτιμούσατε να κάνετε μια πεζοπορία ή να πάτε στην παραλία μόνοι σας παρά με οποιονδήποτε άλλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας αρέσει να πηγαίνετε παρέα με ανθρώπους, αλλά είναι απλώς μια πιο ελκυστική εμπειρία όταν το κάνετε μόνοι.

8# Σίγουρα, είναι διασκεδαστικό να πίνεις κρασί με φίλους. Αλλά το να έχεις ένα μπουκάλι κρασί για τον εαυτό σου στο τέλος μιας κουραστικής μέρας είναι πάντα καλύτερο.

9# Τις περισσότερες φορές, σου αρέσει όταν κάποιος ακυρώνει τελευταία στιγμή τα πλάνα που είχατε κανονίσει. Γιατί απλά θα περάσεις χρόνο μόνος. Και αυτό δεν σου φαίνεται καθόλου κακή ιδέα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι πράγματα που θα σου συμβούν όταν κουραστείς να προσπαθείς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + twenty =