αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα ανατρεπτικές φράσεις από τον καθηγητή του ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Εννέα ανατρεπτικές φράσεις από τον καθηγητή του ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης είναι καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, έκανε διδακτορικό στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Microsoft. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη θεωρητική πληροφορική και τη διεπαφή της με τα οικονομικά, τη στατιστική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο της καλύτερης διδακτορικής διατριβής στην πληροφορική, από τον διεθνή οργανισμό επιστήμης των υπολογιστών ACM. Η διδακτορική του διατριβή, με θέμα «Υπολογιστική Πολυπλοκότητα των Ισορροπιών Νας», απαντά σε ένα άλυτο επιστημονικό ερώτημα από τη δημοσίευση του Τζων Νας το 1950, για την οποία ο Νας βραβεύτηκε με το Νόμπελ Οικονομικών (1994).

Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλές ομιλίες στην Ελλάδα- οι περισσότερες των οποίων ήταν sold out.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής του όλα αυτά τα χρόνια, έχει πει πολλές ενδιαφέρουσες φράσεις. Οι οποίες σε κάνουν πάνω από όλα να σκεφτείς. Και έπειτα, να «δεις» τι έρχεται στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας. Το It’s Possible συνέλεξε 9 ανατρεπτικές φράσεις του Κωνσταντίνου Δασκαλάκη.

1# Χύμα εξυπνάδα χωρίς ενδιαφέροντα, πάθος και επιμονή, τι να την κάνεις; Δε λύνουμε παζλ κάθε μέρα, πρέπει να έχουμε στόχους.

2# Σε βάθος 30 χρόνων ίσως κάνουμε αναζήτηση με την σκέψη μας αντί να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας ή να πληκτρολογούμε στο Google.

3# Τι δεν θα δούμε στο κοντινό μέλλον: Το ταξίδι στον χρόνο.

4# Το ποτάμι της τεχνολογίας, δεν γυρίζει πίσω.

5# Οχι, ένας υπολογιστής δεν μπορεί να γράψει Σέξπιρ, μολονότι μπορεί να μάθει πολύ καλά αγγλικά και να μιμηθεί το ύφος της γραφής.

6# Για κάθε επιτυχία μου, υπήρξαν πολλές αποτυχίες για τις οποίες κανείς δεν μαθαίνει ποτέ.

7# Η ιδέα που θα λύσει το πρόβλημα μπορεί να ‘ρθει μια τυχαία μέρα, όταν κάνεις ντους, μπορεί και να μην έρθει ποτέ. Εκ των προτέρων δεν ξέρεις.

8# Το μέλλον ανήκει αυτούς που χαίρονται αυτό που κάνουν και απολαμβάνουν τη διαδρομή. Σε αυτούς που έχουν πάθος, αλλά δεν είναι ανυπόμονοι. Στους τολμηρούς που δεν το βάζουν κάτω.

9# Μην στοχεύετε να είστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα. Αλλά οι καλύτεροι στον κόσμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =