αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕνδοοικογενειακή… διαμάχη στη Market In- Αγωγή κατέθεσε η κόρη του ιδρυτή

Ενδοοικογενειακή… διαμάχη στη Market In- Αγωγή κατέθεσε η κόρη του ιδρυτή

Αγωγή κατά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η εκ των μετόχων της κ. Μαργαρίτα Ράμμου, κόρη του ιδρυτού της αλυσίδας,. Όπως μεταδίδει το Euro2day.gr, στην αγωγή που κατατέθηκε στις 29 Ιουνίου του 2022 και αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, η κ. Μ. Ράμμου, ζητά την αναγνωριστεί η ακυρότητα:

  • των αποφάσεων που ελήφθησαν στη γενική συνέλευση της 7ης Ιουνίου του 2021 με τις οποίες αποφασίστηκε: η επέκταση του σκοπού της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ ως προς τις υπηρεσίες μίσθωσης ομπρελών ή/και καθισμάτων παραλιών (πλαζ)» και η τροποποίηση του άρθρου 2 του καταστατικού́ της εταιρείας,
  • της απόφασης που ελήφθη με την οποία αποφασίστηκε η τροποποίηση – εναρμόνιση με τις διατάξεις του Ν. 4548/2018 των άρθρων 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12, 17,18, 19, 22, 23, 24, 26 και 30 του Καταστατικού της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ και
  • των αποφάσεων που ελήφθησαν επί του μόνο θέματος της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ την 1η Ιουλίου του 2021 με τις οποίες αποφασίστηκε: η χορήγηση ειδικής άδειας προκειμένου να καταρτίσει η ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, με συμβολαιογραφικό τύπο, μισθώσεις ακινήτων της με την συνδεδεμένη εταιρεία με την επωνυμία «ΔΟΥΚΑΤΟ Μονοπρόσωπη Α.Ε.» και η παροχή εξουσιοδότησης στο διοικητικό συμβούλιο της ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ, προκειμένου να υλοποιήσει την απόφαση.

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις, που έχουν οδηγήσει στην προσφυγή της κ. Μ. Ράμμου στο Δικαστήριο, αποτελούν και τα βασικά θέματα της ημερήσιας διάταξης της έκτακτης γενικής συνέλευσης της αλυσίδας που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη 25 Οκτωβρίου μέσω τηλεδιάσκεψης. Της τελευταίας πρόσκλησης για έκτακτη γενική συνέλευση που αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 3 Οκτωβρίου, τα συγκεκριμένα θέματα περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη της τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας που είχε οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 21ης Σεπτεμβρίου.

Όμως από την πρόσκληση για σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης στις 25 Οκτωβρίου αλλά και μιας ακόμη για σύγκλιση τακτικής γενικής συνέλευσης στις 27 Οκτωβρίου, συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι προηγούμενες συνελεύσεις, τακτική και έκτακτη, είτε δεν έγιναν, π.χ. λόγω έλλειψης απαρτίας είτε οι μέτοχοι καταψήφισαν τα θέματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 11 =