αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕνα βήμα πριν την πτώχευση το Vice

Ενα βήμα πριν την πτώχευση το Vice

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση είναι το Vice Media Group. Πρόκειται για τον Όμιλο που έχει στην κατοχή του τα δημοφιλή sites Vice, Motherboard και BuzzFeed. Τώρα ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση, σύμφωνα με τους New York Times.

Εχουν προηγηθεί απολύσεις προσωπικού και η ανακοίνωση ότι κλείνει το βραβευμένο ειδησεογραφικό τμήμα του BuzzFeed. Οπως μεταδίδουν οι NYT, πέντε εταιρείες έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την αγορά της Vice Media, ώστε να αποφύγει την πτώχευση.

Εκπρόσωπος της Vice δήλωσε ότι ο όμιλος εξετάζει διάφορες «στρατηγικές εναλλακτικές» και προσπαθεί «να βρει την καλύτερη πορεία».

Την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Vice News Tonight» και θα μειώσει τις θέσεις εργασίας στα ψηφιακά της μέσα σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται, μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών και αποχωρήσεις στελεχών. Τουλάχιστον 100 εργαζόμενοι αναμένεται να απολυθούν.

Πρόκειται για ένα media brand το οποίο κατάφερε να αποτελεί σημαντικό μέγεθος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2017 η αξία της εταιρείας υπολογιζόταν στα 5,7 δισ. δολάρια, όπως σημειώνει ο Guardian.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 10 =