αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕνέργεια: Οι γαλλικές επιχειρήσεις επιθυμούν να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα

Ενέργεια: Οι γαλλικές επιχειρήσεις επιθυμούν να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα

Οι γαλλικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας συναντήθηκαν με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, κ. Patrick Maisonnave, ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κ. Laurent Thuillier, και εκπρόσωποι γαλλικών επιχειρήσεων του ενεργειακού κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά συναντήθηκαν με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων δόθηκε έμφαση στη σημαντική παρουσία αυτών των επιχειρήσεων, στις δραστηριότητες τους, καθώς και στα επενδυτικά τους σχέδια στην Ελλάδα. Οι γαλλικές εταιρείες έδειξαν έτσι την υποστήριξή τους στους φιλόδοξους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (αιολική και φωτοβολταϊκή ενέργεια). Ο Υπουργός από την πλευρά του αναφέρθηκε στα διαδικαστικά εμπόδια που θα ξεπεραστούν με το νέο νόμο, όπως η κατάτμηση των φωτοβολταϊκών έργων.

Συμμετείχαν στη συνάντηση οι έξι γαλλικές εταιρείες του ενεργειακού κλάδου, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα : AKUO ENERGY GREECE, EDF Renewables Hellas, ELPEDISON, EREN HELLAS, VALOREM, VOLTALIA GREECE. Οι μισές από αυτές είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 2000 και οι άλλες μισές από το 2019. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα με επενδυτικό ποσοστό άνω των 2.500 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + sixteen =