αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕμπλοκή στην MLS… και δύσκολη συνέχεια

Εμπλοκή στην MLS… και δύσκολη συνέχεια

Σε “σίριαλ” το τέλος του οποίου δεν αναμένεται να έλθει σύντομα οδεύει η υπόθεση της MLS Πληροφορική. Η χθεσινή εμπλοκή αναφορικά με τη διενέργεια της γενικής συνέλευσης των ομολογιούχων στα δύο από τα τρία ομόλογα που έχει εκδώσει η εταιρεία του Γ. Καματάκη, οδηγεί σε ανατροπή του αρχικού σχεδιασμού και αφήνει ανοικτά τα μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει η διοίκηση υπό χρονική πίεση.

Ποια είναι αυτά; Το πρώτο μέτωπο αφορά στο μείζον ζήτημα των τριών ομολόγων, της απειλής καταγγελίας τους και της νομικής εκπροσώπησης των ομολογιούχων – δανειστών.

Οι γενικές συνελεύσεις είχαν ως κύριο θέμα συζήτησης την ενδεχόμενη ανάληψη νομικών ενεργειών κατά της εταιρείας σε σχέση με τα τρία ομολογιακά δάνεια (ΚΟΔ) που έχει εκδώσει. Πρακτικά, οι ομολογιούχοι καλούνταν να αποφασίσουν εάν θα καταγγείλουν τα τρία αυτά δάνεια, εάν δηλαδή έχουν παραβιαστεί συγκεκριμένοι όροι που συνηγορούν σε μια τέτοια κίνηση.

Επιπλέον, στην πρόσκληση κάθε συνέλευσης σε περίπτωση σχετικής απόφασης των ομολογιούχων θα δινόταν εξουσιοδότηση στον εκπρόσωπο των ομολογιούχων για ανεύρεση και ορισμό νομικού συμβούλου για την ανάληψη νομικών ενεργειών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτό το σημείο εστίασε η δικηγορική εταιρεία “Σοφός και Συνεργάτες” που εκπροσωπώντας τέσσερις ομολογιούχους της MLS πέτυχε χθες την αναστολή διενέργειας των γενικών συνελεύσεων για δύο από τα ομόλογα της εταιρείας (το ΜΛΣΟ1 λήξης Ιούλιο 2021 και το ΜΛΣΟ2 λήξης Αύγουστο 2022). Αναστολή που ισχύει μέχρι την έκδοση απόφασης της δικαστού επί του αιτήματος της προσωρινής διαταγής.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως οι αποφάσεις των συνελεύσεων θα δέσμευαν το σύνολο των ομολογιούχων, ακόμη και αν δεν συμμετείχαν ή δεν συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών.

Ερώτημα, βέβαια, αποτελεί γιατί δεν ανεστάλη, με την ίδια απόφαση, και η γενική συνέλευση των ομολογιούχων του τρίτου ομολόγου της εταιρείας (ΜΛΣ03 λήξης Ιούλιο 2024) που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί. Αλλά ακόμη και έτσι, πληροφορίες αναφέρουν πως σήμερα δύσκολα θα συγκεντρωθεί η απαιτούμενη απαρτία 51%, ποσοστό που απαιτείται και στην επαναληπτική γενική συνέλευση.

Το βέβαιο είναι πως για τις παραπάνω δύο συνελεύσεις (ΜΛΣ01 και ΜΛΣ03) θα εκδοθούν αντίστοιχα νέες προσκλήσεις από τους εκπροσώπους των ομολογιούχων Beta και Euroxx Χρηματιστηριακή σε χρόνο που μένει να γνωστοποιηθεί. Μένει να φανεί τι θα γίνει με τη γενική συνέλευση για το MLS03.

Απόρριψη 

Σημειώνεται πως της χθεσινής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου είχε προηγηθεί απόρριψη της αίτησης για προσωρινή διαταγή που είχε κατατεθεί κατά της MLS και κατά συγκεκριμένων προσώπων, από 5 μεμονωμένους ομολογιούχους, ενώ απορρίφθηκε και η αίτηση έκδοσης ασφαλιστικών μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως θα απαιτηθεί σημαντικός χρόνος προκειμένου να ξετυλιχθεί το κουβάρι των ομολόγων, των νομικών πρωτοβουλιών που δύναται να αναληφθούν και της εκπροσώπησης των ομολογιούχων.

Πλήγμα στο brand

Το δεύτερο μέτωπο συνδέεται άμεσα με την επόμενη ημέρα της εταιρείας. Όσο παραμένουν άλυτα τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, διατηρείται η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της. Στελέχη της MLS δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για την αρνητική εικόνα που έχει επιδράσει στο brand και κατ΄επέκταση στις πωλήσεις και τις παραγγελίες από μεγάλους προμηθευτές και εμπορικές αλυσίδες. Υπό το πρίσμα αυτό, κάθε πρόβλεψη για την πορεία των μεγεθών καθίσταται εξαιρετικά δυσχερής.

Καταλύτες για να ξεκαθαρίσει η εικόνα αποτελούν ο έλεγχος της Deloitte επί του ισολογισμού της εταιρείας που θα οδηγήσει σε αναμόρφωση των οικονομικών της στοιχείων και η σύνταξη του νέου business plan. Αμφότερα, όπως έχει αναφέρει το Capital.gr θα πρέπει να αναμένονται εντός Αυγούστου, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + fifteen =