αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕμπλοκή με την Eurobank στο σχέδιο σωτηρία της Creta Farms

Εμπλοκή με την Eurobank στο σχέδιο σωτηρία της Creta Farms

Έκπληξη στα εμπλεκόμενα, με τη διάσωση της Creta Farms, μέρη προκαλεί η αλλαγή στάσης της Eurobank και συγκεκριμένα στη νομική οδό που προκρίνεται να ακολουθηθεί για την αλλαγή σελίδας στην κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Πηγές με γνώση ανέφεραν στο Capital.gr πως η Eurobank, η οποία ας σημειωθεί ότι έχει ανάψει το “πράσινο φως” στην πρόταση του Δ. Βιντζηλαίου της Impala για την απόκτηση της Creta Farms, αντιδρά στην πρόταση που προκρίνουν τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη για τον τρόπο που θα προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Eurobank επιθυμεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας να αποφασίσει επί του σχεδίου εξυγίανσης και μετά να κατατεθεί η αίτηση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μετά τη γενική συνέλευση της 14ης Ιανουαρίου που θα κληθεί να αποφασίσει τον ορισμό νέου διοικητικού συμβουλίου να ορισθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση για να εγκρίνει το σχέδιο εξυγίανσης πριν κατατεθεί αυτό στο Πρωτοδικείο. Δηλαδή ζητά οι μέτοχοι –οι Αφοί Δομαζάκη που αντιδρούν στην αλλαγή σελίδας της εταιρείας- να ψηφίσουν στο σχέδιο εξυγίανσης βάσει του οποίου η εταιρεία που δημιούργησαν θα περάσει σε άλλα χέρια. Η άλλη λύση η οποία απορρίφθηκε, είναι οι πιστώτριες τράπεζες να εξασκήσουν κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης το δικαίωμα ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας που κατέχουν, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει νομική εμπλοκή καθώς υπάρχει η πιθανότητα αντίδρασης εκ μέρους των μετόχων μειοψηφίας όσον αφορά την τύχη της περιουσίας της Creta Farms.

Αυτό μεταφράζεται σε σημαντική καθυστέρηση στην προσπάθεια εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας επιβαρύνοντας την ήδη άσχημη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αυτή, υποστηρίζουν άλλες πηγές. Για τον λόγο αυτό τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη προκρίνουν ως λύση, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου. Δηλαδή να κατατεθεί το σχέδιο εξυγίανσης στο Πρωτοδικείο και ο ειδικός εντολοδόχος να το εγκρίνει μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Κάτι που εξυπηρετεί τις πιστώτριες Τράπεζες οι οποίες δεν θα υποχρεωθούν να ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου και να “πέσουν” σε νομικό κενό, όπως αναφέρουν στο Capital.gr οι ίδιες πηγές.

Παρά τα προβλήματα που έχουν ανακύψει επί της διαδικασίας και του δρόμου που θα ακολουθηθεί για την εξυγίανση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, πληροφορίες αναφέρουν πως συντάσσεται το νομικό κείμενο και το σχέδιο εξυγίανσης, στο οποίο θα προβλέπεται το ύψος των “κουρεμάτων”, ο τρόπος αποπληρωμής των χρεών αλλά και το Business plan της επόμενης ημέρας.

Την ίδια στιγμή ο ισχυρός άνδρας της Impala, ο κ. Δημήτρης Βιντζηλαίος, διαψεύδει φήμες περί αποχώρησής του από την όλη διαδικασία διάσωσης τονίζοντας την προσήλωσή του στο σχέδιο διάσωσης, με τον έτερο ενδιαφερόμενο επενδυτή να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία και κάποιους να υποστηρίζουν ότι παραμένει “ζεστός” στην περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή με την Impala.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =