αρχικηVIRAL«Ελ. Βενιζέλος»: Χρεώσεις για την παραμονή των οχημάτων σε αφίξεις και αναχωρήσεις, πέραν των 10 λεπτών

«Ελ. Βενιζέλος»: Χρεώσεις για την παραμονή των οχημάτων σε αφίξεις και αναχωρήσεις, πέραν των 10 λεπτών

Αλλάζει ο τρόπος πρόσβασης των οχημάτων μπροστά στους χώρους αναχωρήσεων και αφίξεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Σε ισχύ θα τεθεί από 7 Ιουνίου το αυτόματο σύστημα ανακλινόμενων μπαρών για την είσοδο οχημάτων σε αναχωρήσεις και αφίξεις στους χώρους του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Σκοπός του νέου αυτού αυτόματου συστήματος ανακλινόμενων μπαρών στα σημεία των αναχωρήσεων και αφίξεων του αεροδρομίου είναι να αποφεύγεται ο συνωστισμός λόγω του φαινομένου που παρατηρείται συχνά με την στάθμευση των οχημάτων.

Με τα νέα δεδομένα η παραμονή των οχημάτων με σκοπό την αποβίβαση ή επιβίβαση επιβατών, στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις θα είναι δωρεάν για 10 λεπτά.

Σημειώνεται πως ειδικές προβλέψεις θα ισχύουν για τους ταξιδιώτες με μειωμένη κινητικότητα και αυξημένες ανάγκες, ενώ η παροχή δωρεάν στάθμευσης στους χώρους Μικρής Διάρκειας P1 & P2 για 20 λεπτά θα εξακολουθήσει να ισχύει για όλους τους χρήστες.

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Γιατί δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη;

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» ήδη από το 2019, δημιουργήθηκε μπροστά στο κτίριο του κύριου αεροσταθμού το δυσάρεστο φαινόμενο του συνωστισμού λόγω της μη τήρησης των κανονισμών από αυτοκίνητα που παρέμεναν για μεγάλο διάστημα στους χώρους που προορίζονται αποκλειστικά για αποβίβαση/επιβίβαση ταξιδιωτών.

Η εγκατάσταση σημείων ελεγχόμενης πρόσβασης έγινε για να αποφεύγεται η συμφόρηση και η παράνομη στάθμευση που δημιουργούσε μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία στους συγκεκριμένους χώρους. Λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια όλων των χρηστών για την αρνητική εικόνα, οι περιοχές των αναχωρήσεων και αφίξεων διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους να έχουν 10 λεπτά δωρεάν παραμονής για να αποχαιρετίσουν ή να καλωσορίσουν τους ταξιδιώτες τους με άνεση και ασφάλεια, όπως στα περισσότερα ευρωπαϊκά και διεθνή αεροδρόμια.

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τι αλλάζει στη διαδικασία; Θα υπάρχει χρέωση;

Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους 10 λεπτά παραμονής και έως 2 διελεύσεις την ημέρα στα οδικά σημεία  επιβίβασης και αποβίβασης ταξιδιωτών, στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις  αντίστοιχα, για να παραλάβουν και να αποβιβάσουν τους ταξιδιώτες. Σύμφωνα με μελέτες, ο χρόνος αυτός θεωρείται επαρκής και είναι αντίστοιχος με το χρόνο που διατίθεται σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Μετά τα 10 λεπτά, για την επιπλέον παραμονή των οχημάτων, θα υπάρχει χρέωση. Η διαδικασία είναι απλή και ισχύει τόσο για το χώρο αποβίβασης στις Αναχωρήσεις, όσο και για το χώρο επιβίβασης στις Αφίξεις:

  1. Σταματάτε μπροστά στην μπάρα.
  2. Η κάμερα διαβάζει την μπροστινή πινακίδα του αυτοκινήτου ενώ παράλληλα πατάτε το κουμπί έκδοσης εισιτηρίου και παραλαμβάνετε το εισιτήριο.
  3. Η μπάρα ανοίγει και εισέρχεστε στο χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης.
  4. Σταθμεύετε σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις ολιγόλεπτης παραμονής, στην δεξιά ή στην αριστερή πλευρά του δρόμου και έχετε 10’ ΔΩΡΕΑΝ στάση για να αποχαιρετίσετε ή να καλωσορίσετε τον ταξιδιώτη σας.
  5. Στη συνέχεια κατευθύνεστε στην έξοδο και σταματάτε στις μπάρες.
  6. Σκανάρετε το εισιτήριό σας στο μηχάνημα και εφόσον η παραμονή σας είναι έως και 10’, η μπάρα θα ανοίξει και θα φύγετε χωρίς χρέωση.

Σε περίπτωση που παραμείνετε στο χώρο ελεγχόμενης πρόσβασης περισσότερο από 10’ θα υπάρχει αντίστοιχη χρέωση:

Επιπλέον 10 λεπτά: €5 (Μετά τα πρώτα 10 λεπτά και μέχρι τα 20 λεπτά, χρέωση 5 ευρώ),
Μετά τα 20’: 1 ευρώ/λεπτό.
Η πληρωμή γίνεται στο μηχάνημα με μετρητά ή κάρτα.
Η μέγιστη διάρκεια παραμονής στο χώρο δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 60 λεπτά.
Για τα οχήματα που θα ξεπεράσουν τη 1 ώρα παραμονής, προβλέπεται η απομάκρυνσή τους από το χώρο με γερανό.

Σημειώνουμε ότι στους συγκεκριμένους χώρους ισχύει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας και  σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν πληρώσει για την υπέρβαση της παραμονής στο χώρο, θα λαμβάνει ειδοποίηση για πληρωμή του ποσού από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ).

Κατά την περίοδο εξοικείωσης και προσαρμογής σε αυτή τη νέα πρακτική το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού, τόσο με καθοδήγηση στα σημεία εξυπηρέτησης, όσο και μέσω όλων των καναλιών επικοινωνίας του αερολιμένα, που παρέχουν όλες τις σχετικές χρηστικές πληροφορίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =