αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΣΤΑΤ: Στα 31 δισ. ευρώ ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Νοέμβριο – Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 31 δισ. ευρώ ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Νοέμβριο – Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο

Ξεπέρασε τα 31 δισ. ευρώ ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα, για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Νοέμβριο 2023 ανήλθε σε 31,036 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1% συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2022, οπότε και είχε διαμορφωθεί σε 30,728 δισ. ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Νοέμβριο του 2023 σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Κατασκευές, που σημείωσαν «άλμα» κατά 24,4%. Τη μικρότερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών, κατά 0,6%. Αντίθετα, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 32,7%.

Σε ό,τι αφορά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 120,083 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 8,7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, οπότε και είχε ανέλθει σε 131,476 δισ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το τρίτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2022 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 61,0%. Τη μικρότερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο, Επισκευή Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών, κατά 0,3%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Χρηματοπιστωτικές και Ασφαλιστικές Δραστηριότητες, κατά 79%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − eight =