αρχικηVIRALΕλληνικό: Το «αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση» πήρε τη νέα θέση του

Ελληνικό: Το «αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση» πήρε τη νέα θέση του

Ένα ακόμη εμβληματικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας παίρνει τη θέση του ως έκθεμα, αυτή τη φορά δίπλα στο κτίριο Σάαρινεν – που έχει χαρακτηριστεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ως διατηρητέο μνημείο της νεότερης αρχιτεκτονικής και πρόκειται να μετατραπεί σε εκθεσιακό κέντρο -, εντός του χώρου του παλιού αεροδρομίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΟΛΚΕΟΑ (Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας), το αεροσκάφος τοποθετήθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο σημείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΟΛΚΕΟΑ:

«ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Ο γίγαντας των αιθέρων, το Boeing 747 «OLYMPIC EAGLE» (SX-OAB) της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που διεσώθη χάρη στους αγώνες της μεγάλης οικογένειας της Ολυμπιακής Αεροπορίας και με πρωτεργάτη το ΠΟΛΚΕΟΑ, παίρνει θέση στην ιστορία.

Σήμερα Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 13.04, η LAMDA DEVELOPMENT, τιμώντας τη συμφωνία που υπεγράφη τον Μάιο του 2023 με το ΠΟΛΚΕΟΑ, προχώρησε στη μετακίνηση του παραπάνω αεροσκάφους, δίπλα στο χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο, κτίριο Saarinen, παίρνοντας θέση στο νέο ταξίδι του Ελληνικού.

Το κτίριο Saarinen, εγκαινιάστηκε το 1969, την ίδια χρονιά που ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε την παραγγελία στην Boeing για το αεροσκάφος αυτό. Αυτός είναι και ο λόγος που το ονομάσαμε «Το αεροσκάφος του Αριστοτέλη Ωνάση».

Το αεροσκάφος της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΩΘΗΚΕ.

Θυμίζουμε πως, πρόσφατα, τα μη πλόιμα αεροσκάφη που βρίσκονταν στο ΝΑ άκρο του Αεροδρομίου του Ελληνικού, είχαν βγει σε πλειστηριασμό. Ο διάλογος και η συνεννόηση, έφεραν το ιδιαίτερα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και αυτά σήμερα παραδίδονται στις επόμενες γενιές».

Φωτογραφίες: Γιάννης Μπελεγρίνης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =