αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕλληνικό: Πύργος κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο- Πότε ξεκινούν οι προπωλήσεις

Ελληνικό: Πύργος κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο- Πότε ξεκινούν οι προπωλήσεις

Στη δημιουργία ενός πύργου κατοικιών στο παραλιακό μέτωπο της έκτασης του Ελληνικού προσανατολίζεται η Lamda Development. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της απόφασης να κατασκευαστούν επιπλέον 1.000 διαμερίσματα κατά την πρώτη φάση της επένδυσης, αξιοποιώντας την υψηλή ζήτηση που καταγράφεται. Ο σχεδιασμός του νέου αυτού κτιρίου έχει αρχίσει και οι πρώτες προπωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο, ανέφερε ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, στο πλαίσιο της ετήσιας ενημέρωσης των αναλυτών και των μετόχων για τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2021.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, έως τον Ιούνιο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία προπώλησης των 100 πολυτελών διαμερισμάτων και κατοικιών που θα αναπτυχθούν επίσης στην παραλιακή ζώνη του Ελληνικού, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των δυνητικών μελλοντικών εσόδων από τα οικιστικά έργα σε πάνω από 1 δισ. ευρώ. «Μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού αναμένεται να ξεκινήσουμε να εισπράττουμε και τα πρώτα έσοδα από τις προκαταβολές των 18 πολυτελών βιλών, καθώς μέχρι τότε θα έχουμε ξεκινήσει την υπογραφή των οριστικών συμβολαίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. Εντός του 2022, η διοίκηση της Lamda αναμένει την είσπραξη εσόδων άνω των 200 εκατ. ευρώ από τις προκαταβολές που θα λάβει για τα οικιστικά έργα που έχει ήδη προπωλήσει.

Σημειωτέον ότι οι τιμές πώλησης των 100 πολυτελών διαμερισμάτων και κατοικιών έχουν αυξηθεί, προκειμένου να αντισταθμιστεί εν μέρει και το αυξημένο κόστος κατασκευής. Αντίστοιχα, στο πλαίσιο των προπωλήσεων του πύργου κατοικιών Marina Tower έγινε βελτιστοποίηση του σχεδιασμού ώστε να αυξηθεί η προς πώληση επιφάνεια κατά 10%, με αποτέλεσμα να αυξηθούν αντίστοιχα και τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα, αγγίζοντας πλέον τα 374 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 1 =