αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕλληνικό καλοκαίρι τέλος: 30 Οκτωβρίου κλείνουν τα περισσότερα resorts

Ελληνικό καλοκαίρι τέλος: 30 Οκτωβρίου κλείνουν τα περισσότερα resorts

Aρχές Οκτωβρίου και είναι ξεκάθαρο ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία φέτος έφτασαν τον τζίρο του 2019» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, τονίζοντας ότι την ίδια στιγμή κάποια πεντάστερα ξενοδοχεία σε συγκεκριμένες περιοχές ξεπέρασαν και τα μεγέθη του 2019.

Σε κάθε περίπτωση το 2022 είναι μια χρονιά μεταβατική σε σχέση με το λειτουργικό κόστος που είναι πολύ υψηλό, με αποτέλεσμα τα λειτουργικά κέρδη να είναι περιορισμένα για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο.

15 Οκτωβρίου το μοντέλο «Ηλιος και Θαλασσα» κατεβάζει ρολά

Αναφορικά με το χρόνο που φέτος θα κλείσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες, που βασίζονται στο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» ο κ. Τάσιος σημείωσε ότι 15 Οκτωβρίου τα περισσότερα Resort θα κλείσουν τις πύλες τους.

Ωστόσο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στην Κρήτη, και στην Κεφαλονιά θα κλείσουν στις 30 Οκτωβρίου.

Ωστόσο φέτος παραμένουν κάποια μεμονωμένα ξενοδοχεία ανοιχτά έως στις 10 Νοεμβρίου.

Μεγάλη προσπάθεια για επιμήκυνση της σεζόν το 2023

Με το 2022 να έχει ήδη αφήσει το στίγμα του στην ελληνική τουριστική σκηνή, ήδη οι εμπλεκόμενοι με τα τουριστικά πράγματα έχουν ριχτεί στη «μάχη» του 2023.

Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, μαζί με το υπουργείο Τουρισμού έχει γινεί σαφές στο εξωτερικό ότι για το μοντέλο ήλιος και θάλασσα η χώρα μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Τάσιος, υπάρχει διάθεση από Tour Operators και αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού να υποστηρίξουν αυτό το ενδεχόμενο. Βέβαια σε μικρότερο ποσοστό το μήνα Νοέμβριο, όπως διαγιγνώσκεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =