αρχικηVIRALΕλληνική πόλη άνοιξε τις κάμερες για να «πιάνει» τους παραβάτες που μπαίνουν σε λεωφορειολωρίδες

Ελληνική πόλη άνοιξε τις κάμερες για να «πιάνει» τους παραβάτες που μπαίνουν σε λεωφορειολωρίδες

Στην επαναλειτουργία των καμερών στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, προχωρά ο ΟΑΣΘ σε συνεργασία με την Τροχαία. Οι κάμερες θα καταγράφουν τις παραβάσεις ψηφιακά, μέσω συστήματος ραντάρ, το οποίο θα εντοπίζει τα οχήματα που θα εισέρχονται παράνομα στις λεωφορειολωρίδες.

Κάμερες διαθέτουν όλες οι λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη (άξονας Μοναστηρίου – Εγνατία, άξονας Εθνικής Αντιστάσεως – Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλέως Γεωργίου, Αγγελάκη, Τσιμισκή, άξονας Αλεξάνδρου Παπαναστασίου – Λεωφόρος Στρατού, Μητροπόλεως, Γεωργίου Παπανδρέου), ενώ «εκτός» παραμένουν οι κάμερες στην οδό Εγνατία, όπου εκτελούνται εργασίες κατασκευής του μετρό.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων, με χρηματοδότηση από τον ΟΑΣΘ, ολοκληρώθηκε η συντήρηση του συστήματος (κάμερες, ιστοί κ.ά.), εγκαταστάθηκε λογισμικό σε υπολογιστή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και εκπαιδεύτηκε προσωπικό στη λειτουργία του προγράμματος επεξεργασίας κλήσεων στα γραφεία της Τροχαίας.

Οι λεωφορειολωρίδες λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 06:30 έως τις 20:30, με εξαίρεση τη λεωφορειολωρίδα επί της Γ. Παπανδρέου, η οποία λειτουργεί από τις 12:00 μέχρι τις 21:00.

Το πρόστιμο για την είσοδο σε λεωφορειολωρίδα είναι 100 ευρώ, ενώ σε περίπτωση στάθμευσης εντός λεωφορειολωρίδας, πέραν του προστίμου, αφαιρούνται οι πινακίδες και το όχημα απομακρύνεται από την Τροχαία.

Πάντως, στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης, πέραν των λεωφορείων, επιτρέπεται η κυκλοφορία των τουριστικών και σχολικών λεωφορείων, των δικύκλων και των οχημάτων άμεσης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά).

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022, επιτρέπεται και η κυκλοφορία των ταξί στις λεωφορειολωρίδες, καθημερινά και καθ’ όλο το 24ωρο, αρκεί να μεταφέρουν επιβάτη και η στάση για επιβίβαση ή αποβίβαση να γίνεται στις ειδικές εσοχές.

Εάν το ταξί δεν μεταφέρει επιβάτη, δεν επιτρέπεται να εισέρχεται στις λεωφορειολωρίδες από τις 06:30 έως τις 09:30 και από τις 14:00 έως τις 17:00.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 20 =