αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕλληνική ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Ελληνική ομάδα κατέκτησε την 3η θέση στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Η Ελληνική Ομάδα Ρομποτικής “First Global Challenge Team Greece” εκπροσώπησε επίσημα την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι 24- 27/10/2019 και κατάφερε να κερδίσει το Χάλκινο Μετάλλιο για τον Μηχανικό Σχεδιασμό του Ρομπότ και την 6η θέση από τα 190 έθνη στην Παγκόσμια Γενική Κατάταξη.

Η “First Global Challenge Team Greece” είναι μία πρωτοβουλία του Φιλεκπαιδευτικού – Μη κερδοσκοπικού Σωματείου eduACT – Δράση για την Εκπαίδευση και του εκπαιδευτικού Μη κερδοσκοπικού οργανισμού Mathisis.

Όπως αναφέρει το ipop.gr, η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης και τεχνολογίας που διοργανώνει η FIRST INTERNATIONAL COMMITTEE ASSOCIATION και στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 190 χώρες με παιδιά ηλικίας 16 -18 χρονών. Η φετινή Ολυμπιάδα είχε θέμα “Ocean Opportunities”, προσκαλώντας τις ομάδες να κατανοήσουν τα προβλήματα ρύπανσης των ωκεανών. Η πρόκληση ήταν η κατασκευή ενός ρομπότ με συγκεκριμένες προδιαγραφές και υλικά, ώστε να ανταποκριθεί στην αγωνιστική πίστα, στην οποία προσομοιωνόταν ο καθαρισμός των ωκεανών. Το ρομπότ της Ελληνικής Ομάδας, ο Ποσειδώνας, εκτός της αποστολής του να συμβάλει στον εικονικό καθαρισμό του Ωκεανού, συνέδεε το παρόν με το παρελθόν και την τεχνολογία με το μύθο και την ιστορία της Ελλάδας.

Η Ομάδα αποτελείται από 22 παιδιά από όλη την Ελλάδα ηλικίας 13 – 18 χρονών, που επιλέχθηκαν βάση των γνώσεων τους στον προγραμματισμό και την ρομποτική, την ενασχόληση τους με τις επιστήμες και την εμπειρία τους από συμμετοχές σε αντίστοιχες Εθνικές και Παγκόσμιες διοργανώσεις. Η Ελληνική Ομάδα προπονήθηκε ασταμάτητα από την 1 Ιουνίου 2019 για τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST GLOBAL Challenge στο Ντουμπάι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + 13 =