αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕλληνική ομάδα κέρδισε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό CASSINI Hackathon

Ελληνική ομάδα κέρδισε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό CASSINI Hackathon

Ολοκληρώθηκε ο τελικός του 3ου CASSINI HACKATHON, όπου όλες οι νικήτριες ομάδες σε τοπικό επίπεδο διαγωνίστηκαν, στον πανευρωπαϊκό τελικό, παρουσιάζοντας την καινοτόμο λύση τους σε προκλήσεις του τουριστικού κλάδου χρησιμοποιώντας διαστημικά δεδομένα.

Νικητές του ευρωπαϊκού τελικού αναδείχθηκαν οι ομάδες:

  1. Mind the path, Ελλάδα, 1η θέση.
  2. Green Travel Spots, Πορτογαλία, 2η θέση.
  3. YourSEA, Ιταλία, 3η θέση.

Η ελληνική νικήτρια ομάδα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού ανέπτυξε μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, δεδομένα Παρατήρησης της Γης, και σήματα γεωεντοπισμού για την αναγνώριση αχαρτογράφητων μονοπατιών πεζοπορίας.

Το 3ο CASSINI HACKATHON διεξήχθη με κύριο θέμα “(Re)Visit Europe”. Μέσα από τις 3 προκλήσεις του διαγωνισμού, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να αναπτύξουν ιδέες και λύσεις που υποστηρίζουν το βιώσιμο τουρισμό, ενισχύουν την εμπειρία στην εξερεύνηση τοπικών πόλεων και πολιτισμών, και προωθούν την εξερεύνηση της φύσης της Ευρώπης με σεβασμό προς αυτήν.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την ομπρέλα Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που σκοπό έχει να συνδέσει την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα, οικονομία, και κοινωνία με τον τομέα του διαστήματος, και ειδικά με τα δεδομένα και σήματα Copernicus, Galileo, και EGNOS. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε την Πρωτοβουλία CASSINI για να θέσει την Ευρώπη πρωτοπόρο στις ψηφιακές τεχνολογίες. Το CASSINI Hackathon οργάνωσαν στην Ελλάδα το Corallia και το ESA BIC Greece με στόχο οι συμμετέχοντες να αλλάξουν την πορεία του κλάδου των ταξιδιών και του τουρισμού προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον με χρήση δεδομένων #EUSpace.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − ten =