αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕλληνική εταιρία φτιάχνει καινοτόμο μεμβράνη στρατιωτικής παραλλαγής. Κάνει τα οχήματα σχεδόν «αόρατα» για τον εχθρό

Ελληνική εταιρία φτιάχνει καινοτόμο μεμβράνη στρατιωτικής παραλλαγής. Κάνει τα οχήματα σχεδόν «αόρατα» για τον εχθρό

Το «Chameleon Skin» ή «Stealth Wrap», όπως ονομάζεται το προϊόν της ελληνικής εταιρείας Intermat Defense, είναι μια ειδική μεμβράνη καμουφλάζ η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες επιφάνειες, κάνοντας στρατιωτικά οχήματα και εγκαταστάσεις σχεδόν αόρατα για τον εχθρό, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Stern.

Η μεμβράνη δεν παρέχει μόνο οπτικό καμουφλάζ αλλά αποτρέπει και την ανίχνευση από εχθρικούς αισθητήρες, drones και πυραύλους που αναζητούν θερμότητα, εμποδίζοντας την υπέρυθρη ακτινοβολία των στρατιωτικών οχημάτων. Ταυτόχρονα, αντανακλά το ηλιακό φως, συνδράμοντας έτσι στην ψύξη του εσωτερικού των οχημάτων. Η ταινία έχει περάσει μια δεκαετή φάση ανάπτυξης και τώρα βρίσκεται στην ενδέκατη γενιά της.

Παράγεται από τον όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ 3M και είναι ανθεκτική σε ήπια οξέα, άλατα, νερό, αλλά και καύσιμα που έχουν τυχόν διαρρεύσει.

https://intermatdefense.com/datafiles/content-images/cmiq404416221131526dbba2c.JPG

Μιλώντας πρόσφατα στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,9 FM του πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κοσμάς Πρασσάς δήλωσε: «Αυτή η τεχνολογία καθίσταται όλο και πιο απαραίτητη τώρα που επικρατούν οι θερμικοί αισθητήρες και τα συστήματα παρακολούθησης και στόχευσης στο σύγχρονο πεδίο μάχης». Το δημοσίευμα διευκρινίζει ακόμα ότι η μεμβράνη απλώνεται και αφαιρείται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων σκαφών, πολιτικών οχημάτων, μικρών εγκαταστάσεων και στρατιωτικού εξοπλισμού που συνήθως δεν είναι καμουφλαρισμένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − three =