αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕλληνική εταιρία έκλεισε deal με την Huawei για το πεδίο των φωτοβολταϊκών

Ελληνική εταιρία έκλεισε deal με την Huawei για το πεδίο των φωτοβολταϊκών

Η πρώτη μεγάλη συμφωνία συνεργασίας που αφορά στον κλάδο των φωτοβολταϊκών και ειδικότερα στον εξοπλισμό των φ/β μετά από μια 5ετή περίοδο ακινησίας στην αγορά που είχε ως αποτέλεσμα τη στη φυγή εταιρειών, ανακοινώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την συνεργασία της αλυσίδας Καυκάς με τους δύο μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς φωτοβολταϊκών από την Κίνα, την εταιρεία παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων Jinko και της Huawei και η οποία εκτός από τον τομέα των κινητών τηλεφώνων είναι μεγάλος παίκτης στην αγορά των μετατροπέων (inverters).

Ξεκινούμε στρατηγική συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο, πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, θα είμαστε εξουσιοδοτημένοι εταίροι από την πώληση μέχρι το after sales τόνισε ο Α. Μακρυπίδης business development and solutions director της Καυκάς. Όπως τόνισε ο ο κ. Μακρυπίδης σήμερα το δίκτυο της Καυκάς πανελλαδικά αριθμεί 62 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο που εξυπηρετούν μαζί με το eshop 350 χιλιάδες πελάτες ετησίως με τον τζίρο το 2018 να πλησιάζει τα 150 εκατ. ευρώ. Η Καυκάς σημειώνεται ότι πέτυχε σημαντική ανάπτυξη πωλήσεων και δικτύου εν μέσω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός συνολικά για την ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών καθώς τρεις μεγάλες εταιρείες, αυτού του μεγέθους ενώνουν τις δυνάμεις τους ανέφερε από την πλευρά του ο key account manager και υπεύθυνος πωλήσεων ΝΑ Ευρώπης της Jinko Δημήτρης Βαρλάμης.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αποκτούμε έναν τόσο ισχυρό και αξιόπιστο εταίρο στην Ελλάδα και που ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας για την διανομή και την τεχνική υποστήριξη των προϊόντων της Huawei τόνισε η Zheng Baixin COO της SKE αποκλειστικού διανομέα των μετατροπέων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Ας κάνουμε την Ελλάδα πιο μεγάλη στην αγορά των φωτοβολταϊκών ανέφερε από την πλευρά του ο Zheng Baixin Solution manager της Huawei στην Ευρώπη, ο οποίος παρουσίασε τις τεχνικές λύσεις για τους inverters που μπορούν να αυξήσουν την απόδοση ειδικά για μεγάλα πάρκα αυξάνοντας τα έσοδα έως και 3 εκατ. ευρώ σε βάθος 25ετίας για έργα της τάξης των 100MW.

Μέσα από τη συνεργασία η Καυκάς θα διαθέτει στην ελληνική αγορά ολοκληρωμένες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών για τα φωτοβολταϊκά πάρκα, που λόγω της αναθέρμανσης της αγοράς αναμένεται να βαίνουν αυξανόμενες τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα η Καυκάς θα παρέχει υπηρεσίες προσχεδιασμού (διαστασιολόγησης) των έργων, θα διαθέτει μέσω του δικτύου της ως εξουσιοδοτημένος εταίρος τα προϊόντα των δύο εταιρειών, θα αναλαμβάνει την υποστήριξη στο στάδιο της εφαρμογής και της υλοποίησης των λύσεων καθώς και το after sales service.

Φως ξανά στην αγορά φωτοβολταϊκών

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την ανακοίνωση της συνεργασίας το παρών έδωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών Σωτήρης Καπέλος, ο οποίος κατά το χαιρετισμό του ανέφερε ότι η αγορά πλέον αναθερμαίνεται σε σωστές βάσεις, με βιώσιμο τρόπο. Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα στόχος είναι να εγκατασταθούν μέχρι το 2030 6900MW φ/β που σημαίνει ότι τη επόμενη 10ετία μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου με ετήσιο ρυθμό 400MW.

Στο νέο κύκλο ο καταναλωτής δε θα επιβαρύνεται καθώς οι τιμές είναι καλύτερες ενώ τα φβ θα συνδυάζονται με νέες τεχνολογίες όπως η αποθήκευση, η ηλεκτροκίνηση, οι αυτοματισμοί και τα έξυπνα δίκτυα, πρόσθεσε.

Στόχος του ΣΕΒ είναι να υπάρξει απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, αποσαφήνιση του καθεστώτος χωροθέτησης των σταθμών και προώθηση της αποθήκευσης ενέργειας για μεγαλύτερα έργα, κατέληξε ο κ. Καπέλος.

Στην ίδια εκδήλωση ο σύμβουλος του ΣΕΦ Στέλιος Ψωμάς παρουσίασε όλες τις νέες εξελίξεις σε τεχνολογικό και θεσμικό επίπεδο αλλά και τις νέες τάσεις όπως η επικράτηση των μονοκρυσταλλικών πλαισίων, των half cells panels και των string inverters.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seven =