αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕλληνικές αλυσίδες βγάζουν «τριτοκοσμικά» κινητά σε χαμηλές τιμές, για να… εντυπωσιάσουν λόγω Black Friday

Ελληνικές αλυσίδες βγάζουν «τριτοκοσμικά» κινητά σε χαμηλές τιμές, για να… εντυπωσιάσουν λόγω Black Friday

Εδώ και μερικές ώρες οι μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών έχουν ξεκινήσει τις προσφορές για το Black Friday. Στην κινητή τηλεφωνία, μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές επώνυμων γνωστών προϊόντων, στην φετινή Μαύρη Παρασκευή, έκαναν την εμφάνιση τους και μοντέλα μεγάλων εταιρειών που απευθύνονταν έως τώρα αποκλειστικά σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Κινητά για την αγορά της Ινδίας

Όπως αναφέρει το News247.gr, συγκεκριμένα από χθες έχει βγει σε τιμή προσφοράς (199 ευρώ) μοντέλο κορυφαίου κατασκευαστή κινητών το οποίο έως τώρα δεν είχε φέρει η επίσημη αντιπροσωπεία στην ελληνική αγορά καθώς αυτό προορίζονταν από την μητρική κυρίως για αγορές όπως αυτές της Ινδίας, του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές. Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο μοντέλο είχε μικρή παρουσία σε μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα όμως μετά από πίεση δικτύων καταστημάτων που θέλουν επώνυμα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS24/7, η αντιπροσωπεία αποφάσισε να το φέρει για την συγκεκριμένη περίοδο.

Όπως και άλλες χρονιές στις ημέρες του Black Friday αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους και αρκετές μάρκες και μοντέλα που θα εμφανιστούν ως διάττοντες αστέρες για να καλύψουν την ανάγκη για οικονομικά προϊόντα. Κύρια κατηγορία που εντοπίζονται τέτοιες πρακτικές είναι συνήθως οι τηλεοράσεις καθώς οι επώνυμοι παίκτες δεν διαθέτουν τόσο χαμηλές τιμές όσο θα επιθυμούσαν οι αλυσίδες ηλεκτρικών, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Στις παραπάνω περιπτώσεις οι καταναλωτές θα πρέπει να προχωρούν σε κινήσεις γνωρίζοντας ότι παίρνουν οι ίδιοι το ρίσκο καθώς δεν είναι γνωστό εάν υπάρχει after sale service ή εάν θα υπάρχει το μοντέλο που αγόρασαν για αντικατάσταση μετά από ένα διάστημα στην περίπτωση βλάβης. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις θα πρέπει να γνωρίζουν εάν τα προϊόντα που αγοράζουν τηρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Black Friday, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να βγουν σε προσφορά επώνυμα και δοκιμασμένα μοντέλα από όλες τις μεγάλες εταιρείες τα οποία εξασφαλίζουν τους καταναλωτές ότι θα τύχουν όλων των υπηρεσιών εάν συμβεί κάτι. Οπότε το μοναδικό κριτήριο δεν θα πρέπει να είναι η τιμή η το μέγεθος της έκπτωσης που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πλασματικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − 2 =