αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕλεύθεροι επαγγελματίες: Μόνο 80.000 έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μόνο 80.000 έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις

Μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση μόλις 80.000 επαγγελματίες. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι σε καθημερινή βάση υποβάλλονται περίπου 3.500 δηλώσεις επαγγελματιών, όμως τις τελευταίες ημέρες ο ρυθμός αυτός έχει…κατρακυλήσει, καθώς υποβάλλονται μόλις 1500 φορολογικές δηλώσεις σε ημερήσια βάση.

Εν τω μεταξύ στο υπουργείο Οικονομικών περιμένουν το τέλος Αυγούστου προκειμένου να αποφασίσουν, βάσει της εικόνας που θα έχουν στα χέρια τους, για τις μικροεπεμβάσεις που θα γίνουν στο τεκμαρτό εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών.

Από τα πρόσφατα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι από τους 80.000 επαγγελματίες που έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, σχεδόν οι μισοί έχουν φορολογηθεί με τεκμαρτό εισόδημα. Αυτό σημαίνει ότι παρουσίασαν στη δήλωση τους εισοδήματα κάτω από το ελάχιστο όριο που προβλέπει το νέο σύστημα. Αυτό, φυσικά, ενδέχεται να αλλάξει, καθώς στην…ουρά της εφορίας βρίσκονται ακόμη 650.000 επαγγελματίες.

Σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές ότι με τη σημερινή, περιορισμένη και ασαφή, εικόνα το οικονομικό επιτελείο δεν μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές στο σύστημα τεκμαρτού εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών. Ωστόσο, το δείγμα μέχρι στιγμής δεν είναι ενδεικτικό για το οικονομικό επιτελείο ώστε να αποκτήσει μια ξεκάθαρη εικόνα για τις αλλαγές που σκέφτεται να φέρει στον τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών με βάση το τεκμαρτό εισόδημα.

Οι όποιες αλλαγές θα σχεδιαστούν στις αρχές Αυγούστου, ενώ η εφαρμογή τους τίθεται χρονικά μετά το καλοκαίρι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − thirteen =