αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕκτός στόχων βγήκε το 2018 η Spar, σε σχέση με την παρουσία της στην Ελλάδα

Εκτός στόχων βγήκε το 2018 η Spar, σε σχέση με την παρουσία της στην Ελλάδα

Με σημαντική απόκλιση από τους στόχους που είχε θέσει όταν ξεκίναγε την επαναδραστηριοποίηση της στην ελληνική αγορά την περασμένη Άνοιξη υπό νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς αποχαιρετά το 2018 η Spar Hellas.

Με βάση τους αρχικούς στόχους που είχαν τεθεί, η Spar Hellas θα είχε στο τέλος του 2018, 80 καταστήματα κάτω από την “ομπρέλα” της, τελικά μέχρι στιγμής στο δίκτυο της έχουν ενταχθεί μόλις 17 σημεία. Απόκλιση την οποία εκτιμά ότι θα την καλύψει εντός του 2019.

Με βάση την τελευταία επίσημη ανακοίνωση της αλυσίδας, καταστήματα λειτουργούν ήδη σε Αττική, Θεσσαλία, Κρήτη, Σποράδες και Ιόνια Νησιά, ενώ το 2019 θα κάνει “ποδαρικό” με 6 νέα καταστήματα στην Αττική, 2 στην Πελοπόννησο και ένα στη Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα, με τον προγραμματισμό της, σχεδιάζει την ίδρυση νέων σημείων πώλησης σε αναπτυσσόμενες και τουριστικές περιοχές. Χαρακτηριστικό αποτελεί το παράδειγμα γνωστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στη Ζάκυνθο, με συνολικά 7 καταστήματα, τα οποία θα μετατραπούν σταδιακά σε SPAR μέσα στη νέα χρονιά.

Ο στόχος της εταιρείας για το 2019 είναι τα SPAR καταστήματα σε όλη τη χώρα να ξεπεράσουν τα 80. Μέσα στο επόμενο διάστημα η SPAR Hellas θα προχωρήσει στην ολική μετατροπή 48 ακόμη καταστημάτων που βρίσκονται στην ενδιάμεση φάση. Πρόκειται για καταστήματα που βρίσκονται σε διαδικασία ολικής μετατροπής και στα οποία – μέχρι αυτή να ολοκληρωθεί – οι καταναλωτές μπορούν να προμηθεύονται προϊόντα SPAR.

Στα τέλη του 2020 τα καταστήματα SPAR, με βάση τον προγραμματισμό, θα έχουν φτάσει τα 175 και τα ενδιάμεσης φάσης τα 80, ενώ το 2021 η SPAR Hellas προσδοκά το συνολικό της δίκτυο να αριθμεί περισσότερα από 300 καταστήματα.

Το SPAR δίκτυο στη χώρα αποτελείται από τη μετατροπή των καταστημάτων των ομίλων ΑΣΤΕΡΑΣ και MESIS, ενώ η SPAR Hellas προγραμματίζει να λειτουργήσει και νέα ιδιόκτητα καταστήματα που θα αναπτυχθούν από την ίδια. Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν η Spar Hellas θα διεκδικήσει τα καταστήματα της Κρόνος – Καρακίτσος, που ανήκαν στην οικογένεια του CEO της Spar Hellas.

Η Alpha Bank, έχει εκκινήσει τη διαδικασία ανεύρεσης αγοραστή για την Κρόνος – Καρακίτσος, το 55% (σ.σ. είναι έμμεση συμμετοχή της Σκλαβενίτης, όπως αναφέρεται στις οικονομικές καταστάσεις για το 2017) της οποίας πέρασε στον έλεγχο της Σκλαβενίτης με το deal διάσωσης του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος. Η Πατρινή αλυσίδα διαθέτει 17 μεσαίας κατηγορίας καταστήματα στην Πάτρα και στο Ρίο, τα οποία έχουν διατηρήσει την ταμπέλα τους. Για το συγκεκριμένο δίκτυο έχουν ενδιαφερθεί η Bazaar του Δήμου Βερούκα, η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός και η Market In.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − one =