αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Εκτόξευση» για την Canva στα 40 δισ. δολάρια- Η 34χρονη CEO άκουσε 100 «όχι» πριν φτάσει στην κορυφή

«Εκτόξευση» για την Canva στα 40 δισ. δολάρια- Η 34χρονη CEO άκουσε 100 «όχι» πριν φτάσει στην κορυφή

Η εκρηκτική πορεία της Canva συνεχίζεται. Η γνωστή εταιρία «σήκωσε» 200 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης και πλέον η αξία της έχει σκαρφαλώσει στα 40 δισ. δολάρια, όπως σημειώνει το Forbes.

Παράλληλα η εταιρία καταγράφει υπερδιπλασιασμό εσόδων, και φαίνεται ότι ως τον Δεκέμβριο του 2021 θα καταφέρει να «γράψει» 1 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων προέρχεται από συνδρομές. «Κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», λέει η συνιδρύτρια και CEO, Melanie Perkins.

Όπως είναι λογικό, η νέα χρηματοδότηση αύξησε και την περιουσία των 3 ιδρυτών της εταιρίας. Το Forbes εκτιμά ότι Melanie Perkins (κατέχει 18% της εταιρίας) και Cliff Obrecht (επίσης 18% της εταιρίας) κατέχουν ο καθένας μερίδια αξίας 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ ο Cameron Adams (9% της εταιρίας) κατέχει 3,2 δισ. δολάρια. Ωστόσο, οι Perkins and Obrecht δεσμεύονται ότι θα δώσουν το 30% της Canva – τη «συντριπτική πλειοψηφία» των μετοχών τους- στο Canva Foundation, έτσι ώστε τα κεφάλαια να χρησιμοποιηθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η εταιρία είπε στους εργαζομένους της ότι χρειάζεται να έρχονται στο γραφείο μόνο 8 φορές το έτος

Πριν μερικές ημέρες η Canva τάραξε τα νερά ανακοινώνοντας ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας για τους υπαλλήλους της, σε μακροπρόθεσμη βάση.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό; Η εταιρία δεν θα έχει αυστηρές απαιτήσεις για τον αριθμό των ημερών που θα περνούν οι υπάλληλοι στο γραφείο, αλλά αντίθετα θα εξουσιοδοτήσει τις εσωτερικές ομάδες να αποφασίσουν για τον αριθμό των ημερών που αναμένεται να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο- με φυσική παρουσία δηλαδή.

H Canva είπε ότι η απόφαση έρχεται μετά από εσωτερική έρευνα, η οποία μεταξύ άλλων έδειξε ότι το 79% των ομάδων της δηλώνουν ότι αισθάνονται παραγωγικές όταν εργάζονται από το σπίτι.

Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί λοιπόν. Ωστόσο η εταιρία ζητά από τους εργαζομένους της να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 8 φορές το έτος. Ένας αριθμός ημερών που φυσικά είναι πολύ μικρός.

«Πιστεύουμε ότι οι παραδοσιακοί χώροι εργασίας θα αποτελέσουν την εξαίρεση, μιλώντας για το μέλλον της εργασίας», σημειώνει η Canva, προσθέτοντας ότι η πανδημία «έχει διαψεύσει την πεποίθηση ότι η συνεργασία να είναι καλύτερη με έναν τρόπο ή σε ένα μέρος».

Η 34χρονη CEO που άκουσε 100 «όχι» πριν φτάσει στην επιτυχία

Τίποτα όμως δεν είναι τυχαίο. Όπως σε όλα τα success stories, αξίζει να δούμε την αρχή. Η «εκτόξευση» της Canva αποτελεί, ανάμεσα σε άλλα, ένα σημαντικό επίτευγμα για την CEO της εταιρίας. Η 34χρονη Melanie Perkins το 2020 αναδείχτηκε ως η νεότερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος της Αυστραλίας.

Μπορεί όλο αυτό να μοιάζει ως ένα «μαγικό» story, ωστόσο η επιτυχία δεν ήρθε καθόλου εύκολα για την Melanie Perkins. Η ιδία μίλησε λίγο παλαιότερα στο Forbes, και περιέγραψε ανάμεσα σε άλλα τις απορρίψεις που δέχτηκε, πριν φτάσει στον μεγάλο στόχο της. Άκουσε πάνω από 100 «όχι» από επενδυτές.

«Αυτό που έμαθα από τις απορρίψεις, είναι ότι πρέπει να παραμένεις εστιασμένος στον στόχο σου και να είσαι επίμονος», εξηγεί αρχικά η νεαρή επιχειρηματίας. Και συμπληρώνει: «Κάθε φορά που είχαμε μια σκληρή ερώτηση από έναν επενδυτή ή έναν λόγο για τον οποίο δεν θα επενδύσουν, μείναμε επικεντρωμένοι σε αυτό που θα μπορούσαμε να αλλάξουμε».

Όπως έχει πει η Melanie Perkins, οι περισσότεροι άνθρωποι μετά από 100 «όχι» θα είχαν σταματήσει. Αυτό θα ήταν το αναμενόμενο. Αν θες όμως να φτάσεις στην επιτυχία, πρέπει να συνεχίσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 10 =