αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Εκείνοι απολύουν, εμείς προσλαμβάνουμε»: Ποιες εταιρίες «κοιτούν» τους απολυμένους της Silicon Valley

«Εκείνοι απολύουν, εμείς προσλαμβάνουμε»: Ποιες εταιρίες «κοιτούν» τους απολυμένους της Silicon Valley

Αντιμέτωπες με μια δύσκολη αγορά εργασίας και μία πρωτόγνωρη έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων, όλο και περισσότερες γερμανικές εταιρείες εξετάζουν χιλιάδες απολύσεις στη Silicon Valley ως ευκαιρία για την πρόσληψη κορυφαίων ταλέντων.

Η Δυτική Ακτή των ΗΠΑ ήταν πάντα ο κύριος προορισμός για τους φιλόδοξους μηχανικούς λογισμικού που προσπαθούν να εργαστούν στην πιο ελίτ και υψηλά αμειβόμενη τεχνολογική περιοχή, αλλά οι μαζικές απολύσεις έχουν δημιουργήσει μια ομάδα άνεργων ταλέντων που η Γερμανία είναι πρόθυμη να αξιοποιήσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

«Εκείνοι απολύουν, εμείς προσλαμβάνουμε», ανέφερε ο Ράινερ Ζουγκεχόερ, Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Cariad, θυγατρική λογισμικού της Volkswagen. «Έχουμε αρκετές εκατοντάδες ανοικτές θέσεις στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Κίνα».

Η κυβέρνηση απλοποιεί τους κανόνες μετανάστευσης και προσπαθεί να δελεάσει επίδοξους μετανάστες με την προοπτική της εύκολα αποκτηθείσας ιθαγένειας.

«Θα ήθελα να σας προσκαλέσω εγκάρδια να μετακομίσετε στη Βαυαρία», έγραψε η Τζούντιθ Γκέρλαχ, υπουργός ψηφιοποίησης της πλουσιότερης περιοχής της Γερμανίας στο LinkedIn, σε δημοσίευση που απευθύνεται στους πρόσφατα απολυμένους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δουλειά δεν είναι η ζωή σας. Οι εργοδότες σας βλέπουν 100% ως κάτι μίας χρήσης»: Η ανάρτηση ενός απολυμένου της Google που έγινε viral

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =