αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕκβιαστικές πρακτικές και πρωτοφανή σκηνικά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας και προχωρούν σε απεργία

Εκβιαστικές πρακτικές και πρωτοφανή σκηνικά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας και προχωρούν σε απεργία

Ένα «θερμό» σκηνικό (και όχι λόγω του καλοκαιριού) φαίνεται να έχει δημιουργηθεί στο εσωτερικό της Εθνικής Τράπεζας. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με την Διοίκηση, για την νέα επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε., αλλά φαίνεται ότι έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα απρόσμενο σκηνικό. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε απεργία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Πριν από ένα μήνα, στην πρώτη συνάντησή μας με τη Διοίκηση για τη διαπραγμάτευση της νέας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. καταθέσαμε, τεκμηριώσαμε και εξηγήσαμε αναλυτικά όλες τις διεκδικήσεις μας.

Από την πλευρά της η Διοίκηση ανέβαλε με διάφορες δικαιολογίες τη δεύτερη συνάντηση διαπραγματεύσεων. Ακολουθώντας μια απαράδεκτη παρελκυστική τακτική, απέφευγε να δώσει, όπως όφειλε, μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση στις διεκδικήσεις του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.

Στη χθεσινή συνάντηση, 20 μόλις μέρες πριν λήξει η επέκταση ισχύος της προηγούμενης Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. 2016‐2019, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προθέσεις της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Τ.Ε. κ. Μυλωνάς απαίτησε να δεχθούμε την αλλαγή του Κανονισμού Εργασίας, ως προϋπόθεση για να διαπραγματευτεί και να απαντήσει συγκεκριμένα στις διεκδικήσεις μας για τη νέα Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε.

Θεωρώντας, μάλιστα, «περιττή» κάθε άλλη συζήτηση, αποχώρησε από τη διαπραγμάτευση, κάτι πρωτοφανές στην ιστορία και την παράδοση της Εθνικής Τράπεζας.

Είναι εξίσου πρωτοφανές να απαιτεί η Διοίκηση από τον Σύλλογο να συμφωνήσει εκβιαστικά, εν λευκώ και με συνοπτικές διαδικασίες, στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του Κανονισμού Εργασίας, που δεν είναι «οποιαδήποτε βραχύβια Συλλογική συμφωνία».

Είναι το Σύνταγμα για κάθε επιχείρηση, πόσο μάλλον για μια επιχείρηση του μεγέθους και του κύρους της Ε.Τ.Ε.!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο όνομα του μετασχηματισμού της Τράπεζας πρώτη φορά επιχειρείται να επιβληθούν επιχειρηματικές αποφάσεις που αφορούν σε θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, χωρίς ουσιαστικό διάλογο και διαπραγμάτευση με τον Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Με συνειδητή αμφισβήτηση και απαξίωση κάθε έννοιας θεσμικής νομιμότητας, ομαλότητας και στοιχειώδους εμπιστοσύνης στις μεταξύ μας σχέσεις.

Πού, αλήθεια, προβλέπονται στην Ευρώπη και στον κλάδο τέτοιες…«καλές πρακτικές» ισοπεδωτικού τσουβαλιάσματος και εκβιαστικού συμψηφισμού θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων του Κανονισμού

Εργασίας με μισθολογικά και άλλα τρέχοντα ζητήματα, που ρυθμίζουν οι συνήθεις επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε.;

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Αυτή είναι η «νέα, σύγχρονη και βελτιωμένη» εταιρική κουλτούρα της Ε.Τ.Ε., για την οποία δαπανώνται δεκάδες εκατομμύρια ετησίως σε στελέχη από την αγορά και σε εταιρίες συμβούλων ; Αυτή θα χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης; Αυτή θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους και τα στελέχη για την επόμενη μέρα της Τράπεζας και του Ομίλου;

Έχουμε, πλέον, κάθε λόγο να αμφιβάλλουμε και να αντιδρούμε! Τέτοιες λογικές απαξιώνουν και τους εργαζόμενους και την Τράπεζα! Τέτοιες λογικές πολλαπλασιάζουν, αντί να λύσουν, τις αντιθέσεις και τα προβλήματα! Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, το Προεδρείο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., υλοποιώντας την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, συνεδρίασε και αποφάσισε:

Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για την Παρασκευή 14.6.2019.
Αποκλεισμό Κεντρικών Μονάδων της Τράπεζας.
Την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τις οποίες θα καθορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε., που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα Νομαρχιακά Παραρτήματα, τις Ε.Α.Κ., να στηρίξουν και να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία μας.

Για να μην επιτρέψουμε την απαξίωση των ΣΣΕ, του Κανονισμού Εργασίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας! Για να δώσουμε στον κ. Μυλωνά και στη Διοίκηση την απάντηση που τους αρμόζει!

Για να μην περάσουν τα εκβιαστικά τους διλήμματα! Καλούμε τη Διοίκηση να σεβαστεί επιτέλους, την ιστορία της Τράπεζας και τον αναντικατάστατο ρόλο των εργαζομένων και του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. στην πορεία της. ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΏΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΗΜΕΡΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΝ ΟΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =