αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕκατομμύρια χρήστες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα «ληγμένα» Windows 7

Εκατομμύρια χρήστες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα «ληγμένα» Windows 7

Η Microsoft έληξε επισήμως την υποστήριξη των Windows 7 τον Ιανουάριο του 2020, ωστόσο το δημοφιλές λειτουργικό δεν έχει “πεθάνει” ακόμα. Αντιθέτως, εκατομμύρια χρήστες συνεχίζουν να τρέχουν Windows 7 στους υπολογιστές τους, σύμφωνα με το ZDNet. Διαφορετικές μετρήσεις δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά κατά μέσο όρο τα Windows 7 συνεχίζουν να αποτελούν το 20% των PCs.

Αν λάβουμε υπόψη τη δήλωση της Microsoft πως υπάρχουν 1.5 δισεκατομμύριο χρήστες Windows σε όλο τον κόσμο δεν είναι δύσκολο να εξάγουμε έναν αριθμό χρηστών Windows 7. Αν πάρουμε το νούμερο του 1 δισεκατομμυρίου χρηστών – οι οποίοι είναι οι ενεργοί χρήστες Windows σύμφωνα με δήλωση της εταιρίας το Μάρτιο – και αν λάβουμε υπόψη τις διαφορετικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εταιρίες αναλύσεων, οι ενεργές Windows 7 συσκευές κυμαίνονται μεταξύ 100 και 200 εκατομμυρίων.

Παραμένει άγνωστο το πώς η πανδημία θα επηρεάσει τη χρήση των Windows 7. Τα δεδομένα δείχνουν αύξηση της ζήτησης PC λόγω της τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας. Και ενώ πολλοί μπορεί να αγόρασαν μία νέα συσκευή με Windows 10, αρκετοί μπορεί να έβγαλαν από τα συρτάρια συσκευές Windows 7 που δε χρησιμοποιούσαν συχνά. Σε κάθε περίπτωση, 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, τα Windows 7 συνεχίζουν να έχουν ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς.

Πηγή: unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 10 =