αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕκατομμύρια εταιρικοί υπολογιστές δεν «τρέχουν» τα Windows 11

Εκατομμύρια εταιρικοί υπολογιστές δεν «τρέχουν» τα Windows 11

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν την αναβάθμιση στα Windows 11 θα μπορούσαν να βρεθούν σε δύσκολη θέση, καθώς μια νέα έκθεση αποκάλυψε ότι πάνω από το 1/3 των εταιρικών υπολογιστών δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις που έχει θέσει η Microsoft για το νέο της λειτουργικό σύστημα.

Στην τελευταία έκθεση State of the Enterprise της Riverbed, που εξετάζεται η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 11, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το 34% των συσκευών που χρησιμοποιούνται αυτήν τη στιγμή δεν είναι σε θέση να αναβαθμιστούν σε Windows 11. Αυτό συμβαίνει επειδή η Microsoft απαιτεί 4GB μνήμης, 64GB αποθηκευτικού χώρου, UEFI secure boot, κάρτα γραφικών συμβατή με DirectX με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 2.0 και το γνωστό TPM 2.0 (Trusted Platform Module) για την εκτέλεση των Windows 11.

Ενώ η μνήμη RAM, οι σκληροί δίσκοι HDD και οι δίσκοι SSD μπορούν εύκολα να αναβαθμιστούν στους περισσότερους επαγγελματικούς υπολογιστές, η έλλειψη TPM 2.0 είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι εταιρικές συσκευές θα πρέπει να αντικατασταθούν σύμφωνα με την Riverbed.

Η απαίτηση του Trusted Platform Module είναι η κύρια αιτία αντικατάστασης επαγγελματικών συσκευών. Το 10% των συσκευών θα πρέπει να αντικατασταθούν λόγω έλλειψης TPM 2.0 και ένα άλλο 11% θα πρέπει να αναβαθμιστεί για να τρέξει το TPM 2.0 πριν από τη μετάβαση στα Windows 11.

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις στο hardware, η Riverbed διαπίστωσε ότι το 19,45% των συσκευών θα χρειαστεί αναβάθμιση αποθηκευτικού χώρου, το 11% θα χρειαστεί αναβάθμιση σε TPM 2.0 και το 8% θα χρειαστεί αναβάθμιση σε UEFI. Ωστόσο, η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι το 12% των επαγγελματικών υπολογιστών θα πρέπει να αντικατασταθούν πλήρως.

Ευτυχώς όμως, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί λίγο όσον αφορά την ετοιμότητα των επιχειρήσεων σχετικά με τα Windows 11. Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, έρευνα της Lansweeper είχε διαπιστώσει ότι το 44,4% των workstations δεν ήταν κατάλληλοι για αυτόματη αναβάθμιση από τα Windows 10.

Πηγή: insomnia

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 11 =