αρχικηVIRALΕισαγόμενα κρούσματα του κορονοιού εντοπίζονται… πολύ μετά το πέρασμα τους από τα Ελληνικά σύνορα

Εισαγόμενα κρούσματα του κορονοιού εντοπίζονται… πολύ μετά το πέρασμα τους από τα Ελληνικά σύνορα

Στα 703 νέα κρούσματα ανέρχεται ο μέχρι στιγμής ο απολογισμός της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα τον Ιούλιο, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται έγκαιρα στις πύλες εισόδου. Ένας όμως αριθμός που προκαλεί ανησυχία είναι τα κρούσματα τα οποία αν και φέρουν τον ιό, εντοπίζονται αργότερα. Συγκεκριμένα με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουν επιβεβαιωθεί 76 εισαγόμενα κρούσματα τα οποία εισήλθαν οικειοθελώς σε δομή υγείας για να εξεταστούν.

Το γεγονός αυτό θεωρείται ανησυχητικό, καθώς τα άτομα αυτά μέχρι να διαγνωστούν αναπτύσσουν κοινωνικές επαφές και επειδή τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζουν συμπτώματα μπορεί να έχουν ήδη μεταδώσει τον κορονοϊό. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι έχουν μολύνει πολλούς συμπολίτες μας ή τουρίστες, αλλά η διαδικασία της ιχνηλασιμότητας είναι σε σημαντικό βαθμό δύσκολη.

Επίσης επειδή θεωρούνται εισαγόμενα κρούσματα δεν επηρεάζουν το δείκτη μεταδοτικότητας Rt, ο οποίος παραμένει ακόμα κάτω από το 0,5 και θεωρείται από τους καλύτερους στην Ευρώπη.

Εκείνο που ανησυχεί είναι το γεγονός ότι για 3 συνεχόμενες ημέρες τα νέα κρούσματα που επιβεβαιώνονται είναι πάνω από 30. Βέβαια καθημερινά υπάρχει και μια σχετική εκκαθάριση των καταχωρημένων θετικών στον κορονοϊό ατόμων, καθώς υπάρχουν και διπλοεγγραφές στα σχετικά αρχεία. Έτσι αν και το τριήμερο που προηγήθηκε τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν ήταν 101, με βάση τις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ, τα “καθαρά” αριθμητικά κρούσματα για το διάστημα αυτό είναι λίγο χαμηλότερα δηλαδή 98.

Η προηγούμενη αναφορά γίνεται προκειμένου να εξηγηθεί η όποια αναντιστοιχία υπάρχει ανάμεσα στα ημερησίως εντοπισμένα νέα κρούσματα και τη συνολική αριθμητική αποτύπωση από την έναρξη της επιδημίας.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =