αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕικόνα από το μέλλον; Ισραηλινή εταιρία δημιουργεί δρόμο που φορτίζει απευθείας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Εικόνα από το μέλλον; Ισραηλινή εταιρία δημιουργεί δρόμο που φορτίζει απευθείας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα σήμερα είναι η απουσία ενός επαρκούς αριθμού σταθμών φόρτισης, τέτοιου που να επιτρέπει την απρόσκοπτη χρήση αυτής της κατηγορίας οχημάτων.

Λύση στο πρόβλημα επιχειρεί να δώσει μία ισραηλινή εταιρεία, η ElectRoad, η οποία αντιμετωπίζει το θέμα με έναν ελαφρώς ανορθόδοξο τρόπο. Πρακτικά, η ElectRoad «απαξιώνει» τους σταθμούς φόρτισης και επιχειρεί να επιτύχει τη φόρτιση της μπαταρίας του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου απευθείας από το δρόμο, όπως σημειώνει το Pestaola.gr.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει τον πρώτο δρόμο φόρτισης στην πόλη του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέρος του project χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα αν όλα εξελιχθούν ομαλά δεν αποκλείεται οι «ηλεκτρικοί δρόμοι» να κάνουν την εμφάνισή τους και στην Γηραιά Ήπειρο.

Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα Autonomous, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα για τα ηλεκτρικά οχήματα αφού σε μια πόλη όπου όλοι οι δρόμοι θα είναι ηλεκτρικοί, τα οχήματα δεν θα χρειάζεται να μεταφέρουν τεράστιες μπαταρίες με μεγάλο βάρος, έτσι θα είναι πιο οικονομικά και πιο αποδοτικά ενεργειακά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =