αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕθνικός τελικός ClimateLaunchpad 2016: Ποιοι είναι οι νικητές

Εθνικός τελικός ClimateLaunchpad 2016: Ποιοι είναι οι νικητές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου στο gazARTE στην Αθήνα, ο εθνικός τελικός του ClimateLaunchpad 2016, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού ιδεών πράσινης καινοτομίας της Ευρώπης! Νικητές του εθνικού τελικού που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό τελικό αναδείχθηκαν οι: CRYOTAP, που προσφέρει ένα καινοτόμο σύστημα που παράγει πόσιμο νερό από την θάλασσα με οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, η BREATHE η οποία μέσω του βιολογικού της συστήματος μπορεί να διασπά πλαστικά τα οποία δεν ανακυκλώνονται και στοχεύει σε ένα μέλλον χωρίς πλαστικά σκουπίδια και η AlgoRid η οποία μέσω του πιλοτικού της συστήματος καθαρίζει νερό με περιβαλλοντικό τρόπο από δεξαμενές, πισίνες και λίμνες, παράγοντας έτσι καθαρό νερό, βιομάζα και ηλεκτρισμό.

Μετά από μία δίωρη παρουσίαση κατά την οποία όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, οι κριτές κατέληξαν στις ομάδες που θα προχωρήσουν στον Ευρωπαϊκό τελικό, με κριτήριο τον αντίκτυπο που θα έχουν οι ιδέες αυτές στην κλιματική αλλαγή, τη μελλοντική προοπτική της κάθε ιδέας, αλλά και τον ενθουσιασμό της κάθε ομάδας. Στον πανευρωπαϊκό τελικό, οι CRYOTAP, ΒΡΕΑΤΗΕ και AlgoRid θα αναμετρηθούν με τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες της Ευρώπης και ευελπιστούν πως θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, μετατρέποντας την ιδέα τους σε επιχείρηση.

Ο φετινός διαγωνισμός σηματοδοτεί την τρίτη έκδοση του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού clean tech της Ευρώπης που διεξάγεται πλέον σε 30 χώρες. Το ClimateLaunchpad ψάχνει για νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας στην Ευρώπη βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις. Στον ευρωπαϊκό τελικό θα επιλεγούν συνολικά 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups καθώς και την πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 5 =